Bisiklet ile kondisyon nasıl geliştirilr?

Bisikletin boyutu tam istediğim gibi. Pek kırmıyor bacağı.

Peki günde ne kadar sürmemi önerirsiniz? İki üç gündür 2-3 saat sürüyorum ama abim abarttığımı düşünüyor.

160 fazla biraz. Yaşınıza göre 220 çıkarıp maksimum nabzınızı öğrenebilirsiniz. 130-140 bandında seyredin. Biraz daha antrenman yaptıkça ciğeriniz açılacaktır.
28 yaşımdayım.

Ben sabah çıkar 11 12 gibi akşam eve 8 9 gibi gelirdim tabii alışkındım ve düz sürmezdim.
Günde 2 3 saat bence çok abartı değil ama kademeli olarak arttırabilirsiniz ilk haftadan çok zorlamaya da gerek yok günde 1 1.30 saat bence iyidir.

Ne kadar sürmeniz gerektiğini bilemem, kondisyonunuza bağlı. Tatlı bir yorgunluk olduğu zaman bırakın, hırpalanmaya gerek yok. 160 nabızda ciğerleri tüketmek yerine 120-130 bandında rahat rahat gitmek daha iyi, vitesi iyi ayarlamalısınız.

Ben de yazın bisiklete binmediğim için hamlıyorum. Kampüse gitmeye başladığımda 2 haftalık günlük 15 km sürüş bana yetiyor eski halime dönüyorum. İlk 2-3 gün zorlanıyorum özellikle eve dönüş yokuş yukarı olduğu için. Bisikleti biri geriye çekiyormuş gibi hissediyorum. Ama 2 hafta sonunda yokuş çıkışım normale dönüyor, yardırarak çıkıyorum.

En hafif vitese alıp yokuş çıkmayı dene. Ben bir yokuşu 2 kere çıktıkdan sonra her gün çıkabilecek kondisyona gelmiştim.

En hafif vitese alıp yokuş çıkmayı dene. Ben bir yokuşu 2 kere çıktıkdan sonra her gün çıkabilecek kondisyona gelmiştim.
Çok denedim. Hafif viteste bile tıkanıyorum. Sanırım hiç hareket etmemenin cezasını çekiyorum. En azından başladık bakalım.

Bir de bu sıcaklar ve nem olmasa daha iyidi.

Bence kondisyondan çok, bacak sağlığına dikkat et. Diz kapaklarına istemeden verilecek dengesiz yük, ileride başını çok ama çok ağrıtır. Şimdi fark etmezsin ancak zamanla hissedilebilir ve kalıcı bir ağrı oluşur.

Kişiden kişiye göre değişen bir ölçü olduğu için diz boyunu ona göre kendin hesapla ve hırs yapıp sık şekilde pedala asılma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…