Uyuyan Sincap

Üstün
Bugün bir tarama yapayım dedim ve BitDefender bu dosyayı saptadı. WinRAR içinde bulunuyor. Trojan mıdır gerçekten ya da bir sıfırıncı gün zaafiyetiyle mi sızdı bilgisayarıma? Yaklaşık 1 yıldır oyun yüklerken dahi BitDefender'i kapatmadım. VT ve Hybrit analiz raporları aşağıda. Tekrar yükledim dosyayı ama karantinada tutacağım, sizin dediklerinize göre olmadı yüklerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
VT sonuçların da "çoğunlukla" 2 veya 3 uyarı olursa bu dosya da bir sıkıntı olmadığını işaret eder. Eğer "ben yine güvenemedim." derseniz, Microsoft, Kaspersky ve Malwarebytes gibi programların ne sonuç verdiğini bulup ona göre karar verebilirsiniz.

Bugün bir tarama yapayım dedim ve BitDefender bu dosyayı saptadı. WinRAR içinde bulunuyor. Trojan mıdır gerçekten ya da bir sıfırıncı gün zaafiyetiyle mi sızdı bilgisayarıma? Yaklaşık 1 yıldır oyun yüklerken dahi BitDefender'i kapatmadım. VT ve Hybrit analiz raporları aşağıda. Tekrar yükledim dosyayı ama karantinada tutacağım, sizin dediklerinize göre olmadı yüklerim.

Bilgisayarınızı sık sık güncelliyor musunuz ayrıca?

VT sonuçların da "çoğunlukla" 2 veya 3 uyarı olursa bu dosya da bir sıkıntı olmadığını işaret eder. Eğer "ben yine güvenemedim." derseniz, Microsoft, Kaspersky ve Malwarebytes gibi programların ne sonuç verdiğini bulup ona göre karar verebilirsiniz.

Bilgisayarınızı sık sık güncelliyor musunuz ayrıca?
Winrarda güvenlik açığı olduğu ve güncellememiz gerektiğini gördüm youtubede. Bende güncelledim. Birkaç hafta önce. Diğer konulara da baktım aynı şekilde güncelleme sonrası geliyormuş bu dosya. Herhalde false positive. Ama bitdefenderin bunu yükleme esnasında görmemesine şaşırdım. Demek her dosyayı tek tek incelemiyor yüklerken.

Eklentisi sizin tarayıcınızda mevcut muydu?

Brave'de yok, Microsoft Edge'de var. Muhtemelen Brave'den yüklemişimdir.

Edge de de yokmuş ya silmişim herhalde ikisinden de.

BitDefender Free kullanıyorum ama web koruması aktif, antivirüs kısmı aktif, gelişmiş tehdit savunma kısmı aktif.

Ben Kaspersky kullanıyordum ve Free plan olmadığı için artık silmiştim lakin eklentiyi belki işe yarar diye silmemiştim :D

Eklentisi ile BitDefender'in dahili web koruması aynı. O yüzden ek yük binmesin diye silmiştim. Ama başarılıdır yani dursun sizde de. Bende Malwarebytes Browser Guard ve uBlock Origin de var. Kaçak sitelere rahatlıkla giriyoruz virüs vs derdi yok. Ama bu WinRAR herhalde false positive çünkü hem antivirüsüm her daim açıktı hem de bu aralar benimle aynı şeyi yaşayan insanlar bayağı bir konu açmış.

Bence siz de BitDefender Free kurun hocam gayet iyi. İş görüyor. Ama tabii ağır olduğu gerçeğini es geçemem.