BitFenix BFG Gold 750W ATX 3.0 modüler bir güç kaynağım var. Bu güç kaynağından sadece 2x8 GPU kablosu çıktı. Ben de RX 6900 XT ekran kartı almayı düşünüyorum. Bu ekran kartında 3x8 adet pin bulunuyor. Güç kaynağımda da halihazırda 1 adet boş yuva var ve ekran kartına lazım olan son 8 pin kablosunu takmayı düşünüyorum. Fakat sanırım PSU'larda kablo seçerken dikkat etmem gereken bazı detaylar var mış ve ben bunları bilmiyorum. Hangi kabloyu almalıyım?
Detaylar
Kim cevapladı?SHERLOCKED
Başarılı
O PSU için kablo bulabileceğinizi sanmıyorum. Kablo eksik çıktıysa satıcıya veya ssrvise sorun.
O PSU için kablo bulabileceğinizi sanmıyorum. Kablo eksik çıktıysa satıcıya veya ssrvise sorun.
Hocam kablo eksik değil. Normalde bu PSU'da 2 tane işlemci için kablo çıkışı var fakat ben 1 tane kullanıyorum. O yüzden PSU'da 1 adet 8 pin girişim boşta. Onun yerine 1 tane ekran kartı kablosu alıp onu takmayı düşünüyorum.
SHERLOCKED
Başarılı
O zaman bulabileceğinizi sanmıyorum.
Başka bir PSU kablosu olmaz mı illa aynı markanın kablosu mu olması lazım.
SHERLOCKED
Başarılı
Genelde uyumlu olmuyorlar. Riskli. Eğer PSU çıkışının haritasını bulabilirseniz tek tek kablo çekebilirsiniz çözüm olarak.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Başka bir PSU kablosu olmaz mı illa aynı markanın kablosu mu olması lazım.
İllaki aynı markanın kablosu olmasına gerek yok fakat kablonun PSU tarafındaki Layout'un birebir aynı olması lazım yoksa 5V gidecek bir pine 12V giderse anakartı yakarsınız.
Bitfenix'in o modelinin nasıl bir pin layout'a sahip olduğu hakkında da hiçbir fikrim yok. Multimetre falan varsa teker teker ölçülüp bulunabilir.
Ayrıca CPU ile PCI-e konnektörlerinin pin dizilimi farklı. Zaten öyle bir kabloyu hazır bulamazsınız. Özel yaptırmanız lazım.