Şifreleme etkinse Denetim Masası'ndan kaldırabilirsiniz. Eğer kapalıysa yedeklemeye ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum.
Merhaba yukarıda dediğiniz yöntemle disk yönetimine girdim windowsun kurulu olduğu c sürücüsü satırında bitlockerle ilgili herhangi bir ifade bulunmuyor doğru yere mi bakıyorum acaba
- Denetim Masası yöntemi
- Denetim Masası > BitLocker sürücü şifrelemesi bölümüne git.
- Her sürücü için BitLocker'ın etkin olup olmadığını buradan gör.
- komut istemi yöntemi
- komut ıstemi'ni yönetici olarak aç.
manage-bde -status C: komutunu gir (C: Yerine kontrol etmek istediğin sürücüyü yaz).
- Bu komut, belirlenen sürücünün BitLocker durumunu gösterir.
- PowerShell yöntemi
- PowerShell'i yönetici olarak aç.
Get-BitLockerVolume -MountPoint "C:" komutunu gir (C: Yerine sürücü harfini yaz).
- Bu komut da seçilen sürücünün BitLocker durumunu gösterir.
Komut isteminden dediğiniz gibi kontrol ettim Türkçeye çevirdiğimde şu ifade yazıyor:
BitLocker sürücü şifrelemesi: Yapılandırma aracı(sürüm)
Telif hakkı.
Hata gerekli bir kaynağa erişim girişimi reddedildi.
Bilgisayarınızda yönetici haklarına sahip olduğunuzu kontrol edin.
Bu durumda BitLocker aktif mi ne yapmam gerekiyor ileride bir problemle karşılaşmamak için.
- Denetim Masası Yöntemi
- Denetim Masası > BitLocker Sürücü Şifrelemesi bölümüne git.
- Her sürücü için BitLocker’ın etkin olup olmadığını buradan gör.
- Komut İstemi Yöntemi
- Komut İstemi’ni Yönetici Olarak Aç.
manage-bde -status C: komutunu gir (C: yerine kontrol etmek istediğin sürücüyü yaz).
- Bu komut, belirlenen sürücünün BitLocker durumunu gösterir.
- PowerShell Yöntemi
- PowerShell’i Yönetici Olarak Aç.
Get-BitLockerVolume -MountPoint "C:" komutunu gir (C: yerine sürücü harfini yaz).
- Bu komut da seçilen sürücünün BitLocker durumunu gösterir.
Özür diliyerek güncelliyorum. konut istemini yönetici olarak çalıştırıp komutu girdiğimde
Size: 930,69 GB
BitLocker Version: None
Conversion Status: Fully Decrypted
Percentage Encrypted: 0,0%
Encryption Method: None
Protection Status: Protection Off
Lock Status: Unlocked
Identification Field: None
Key Protectors: None Found
yazısını aldım anladığım kadarıyla bitlocker sistemimde yok fakat w11 veya w10 kurulumunda (birer gün aralıklarla attım) hangisinde olduğunu hatırlamıyorum ama rufus üzerinden şifrelemeyi sizin youtube videonuza yaptığınız gibi bırakmıştım.
Disk yönetimi (disk management) ile.
1. başlat menüsüne sağ tıklayın ve disk yönetimi (disk management) seçeneğini tıklayın.
2. disk yönetimi penceresi açıldığında, şifreli sürücünüzü (genellikle C: Sürücüsü) bulun.
3. eğer BitLocker etkinse, sürücünün yan tarafında "BitLocker şifreli" gibi bir ifade yer alır. Aksi takdirde bu ifade bulunmaz.
Bir bakıp kontrol edin.
PowerShell ve komut istemi ile kontrol ettiğimde
Protection status off yazıyor fakat Rufus ile USB hazırlarken etkin şekilde bırakmıştım ileride bir problem çıkar mı şifreyle ilgili. Sistemi formatlarken veya sattığımda.