AhmetBurak

Başarılı
Merhaba abilerim, kardeşlerim.

Yaklaşık 1.5-2 senedir saç problemleri yaşıyorum ilk başlarda saçlarımda kaşıntı ve beyaz beyaz yuvarlak şeyler görüyordum bu yuvarlak şeyleri ezince normal kepek halini alıyordu. Sonradan saçlarımın tam orta kısmından seyrelmeye başladı. Cildiye doktoruna gittim bana vitamin testi yaptı ve B12'nin düşük olduğunu söyledi ve bundan dökülebilir dedi. Bu dökülmeler gitgide arttı. Şu anda bayağı seyrek kafamın üst tarafı, bu yaşta kel kalmak çok zor bir durum aslında. Lisede keltoş gibi kelimelere maruz kalıyordum. MHRS'den geçmişte gittiğim cildiye doktorlarına baktım toplamda 9 kez saç problemim için gittim. Hepsi kan testi sonrasında konazol ve birkaç losyon yazıp gönderiler belki de benim sorunuma uygun ilaçlar yazmadıkları için bu hale geldim. Verdikleri ilaçları kullandım saçlarım daha da çok inceldi. Şu anda ne yapacağımı dahi bilmiyorum. Hatırı sayılır bir uzunlukta saçım var ama çok seyrek çok rahatsız ediyor. Her sabah saçımı yıkamazsam çok kötü duruyor dışarıdan. Bu yüzden saçlarımı pazartesi günü 3 numara vuracağım yani kısaltmayı düşünüyorum ve bu duruma kendimi nasıl alıştırabilirim? Belki de bu forum ve diğer forumlarda saç dökülmesi ile ilgili en çok konuyu ben açmışımdır ama halen çözüm bulamadım en azından sizin de fikirlerini duymak beni mutlu eder.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşadığınız şey dermatit ya da sedef muhtemelen, seyrelme genetik yatkınlık olabilir ona bir şey diyemem... Ketakonazol hiçbir şekilde işe yaramıyor kendimden biliyorum, mümkünse çinko pirition ya da selenyum disülfit şampuan alın hala deri dökülmeleri devam ediyorsa.

Merhaba abilerim, kardeşlerim.

Yaklaşık 1.5-2 senedir saç problemleri yaşıyorum ilk başlarda saçlarımda kaşıntı ve beyaz beyaz yuvarlak şeyler görüyordum bu yuvarlak şeyleri ezince normal kepek halini alıyordu. Sonradan saçlarımın tam orta kısmından seyrelmeye başladı. Cildiye doktoruna gittim bana vitamin testi yaptı ve B12'nin düşük olduğunu söyledi ve bundan dökülebilir dedi. Bu dökülmeler gitgide arttı. Şu anda bayağı seyrek kafamın üst tarafı, bu yaşta kel kalmak çok zor bir durum aslında. Lisede keltoş gibi kelimelere maruz kalıyordum. MHRS'den geçmişte gittiğim cildiye doktorlarına baktım toplamda 9 kez saç problemim için gittim. Hepsi kan testi sonrasında konazol ve birkaç losyon yazıp gönderiler belki de benim sorunuma uygun ilaçlar yazmadıkları için bu hale geldim. Verdikleri ilaçları kullandım saçlarım daha da çok inceldi. Şu anda ne yapacağımı dahi bilmiyorum. Hatrı sayılır bir uzunlukta saçım var ama çok seyrek çok rahatsız ediyor. Her sabah saçımı yıkamazsam çok kötü duruyor dışarıdan. Bu yüzden saçlarımı pazartesi günü 3 numara vuracağım yani kısaltmayı düşünüyorum ve bu duruma kendimi nasıl alıştırabilirim? Belki de bu forum ve diğer forumlarda saç dökülmesi ile ilgili en çok konuyu ben açmışımdır ama halen çözüm bulamadım en azından sizin de fikirlerini duymak beni mutlu eder.

Şimdiden teşekkürler.

Maalesef kelliğin doktora gideyim düzelsin gibi bir çözümü yok. Dökülünce ektirmek gerekir. Şöyle düşünün doktorla çözülse futbolcular kel kalmazdı ektirmezdi doktorla ilaçla çözerdi. Yıllarca kel top oynadılar. :) alışırsınız ektirme durumunu ayarlayana kadar.

Yaşadığınız şey dermatit ya da sedef muhtemelen, seyrelme genetik yatkınlık olabilir ona bir şey diyemem... Ketakonazol hiçbir şekilde işe yaramıyor kendimden biliyorum, mümkünse çinko pirition ya da selenyum disülfit şampuan alın hala deri dökülmeleri devam ediyorsa.

Dediklerinizi içeren şampuan linki var mı hocam.

Maalesef kelliğin doktora gideyim düzelsin gibi bir çözümü yok. Dökülünce ektirmek gerekir. Şöyle düşünün doktorla çözülse futbolcular kel kalmazdı ektirmezdi doktorla ilaçla çözerdi. Yıllarca kel top oynadılar. :) alışırsınız ektirme durumunu ayarlayana kadar.

Hocam kelliğe razıyım vallahi. Kafam deli gibi kaşınıyor, kepekler çok rahatsız ediyor. Konazol yaklaşık 5 kutu kullandım hiç mi işe yaramaz ya. Kaşıntı için losyon verdiler kullandım yine işe yaramadi.

Dediklerinizi içeren şampuan linki var mı hocam.
Hocam kelliğe razıyım vallahi. Kafam deli gibi kaşınıyor, kepekler çok rahatsız ediyor. Konazol yaklaşık 5 kutu kullandım hiç mi işe yaramaz ya. Kaşıntı için losyon verdiler kullandım yine işe yaramadi.
Hocam maalesef 2 yıldır ben de bununla yaşıyorum , bilastin hap yazdırın doktorunuzdan mutlaka kaşıntı etkisini yok edecek aşırı rahatlarsınız.