Cheriel

Uzman
Bıyıklı Matematiğin soru bankasını kullanıyorum. Yeni nesil sorulara geldiğim zaman sadece bakıyorum; sorulara ne yapmam gerekiyor?

Biri diyor soru çözümünü izle, diğeri diyor hayır, izlemezsen ezber yaparsın. Biri diyor bol bol soru çöz; zaten yeni nesil soruları çözemiyorum, bol bol çözsem ne fayda edecek?

Biri diyor konuyu anlamamışsın. Her kafadan boş ses çıkıyor. Kaç haftadır bununla uğraşıyorum; yeni nesil olmayan soruları yapıyorum, ama yeni nesil geldi mi tıkanıyorum.

Hızlı sonuç bekliyorsun. Temelin zayıfsa eğer birkaç hafta soru çözmekle olacak iş değil. Soruyu çözemiyorsan tabii ki çözümüne bakacaksın. Yoksa nasıl öğreneceksin? Matematiğe Antrenmanlarla Matematik kitabıyla başlayan arkadaşımda yapamıyordu hiç yeni nesil soru. Birkaç ay ben ona 345 kitabından anlatarak soru çözdüm. Sonrasında kendisi çözebilmeye başladı. Şahsen aceleye getirdiğini düşünüyorum. Öğretmenlerine de danışabilirsin. Öğretmenlerin seni bizden daha iyi tanıyor.

Sana 2 tane tavsiye vereceğim. Bu ikisi dışında nasıl tavsiye alırsanız alın, bu ikisini uygulamadan bir işe yaramayacak. Birincisi, "
Önyargılı olma "yapamıyorum" deme; öyle dersen yapamazsın. İkincisi, hızlı şekilde gelişmeyi bekleme; süper dahi falan değilsen hızlı şekilde gelişemezsin.

Sana 2 tane tavsiye vereceğim. Bu ikisi dışında nasıl tavsiye alırsanız alın, bu ikisini uygulamadan bir işe yaramayacak. Birincisi, "
Ön yargılı olma "yapamıyorum" deme; öyle dersen yapamazsın. İkincisi, hızlı şekilde gelişmeyi bekleme; süper dahi falan değilsen hızlı şekilde gelişemezsin.

Zaten sorunun çözümünü izliyorum hocanın soruya yaptığı yorumu ben yapamıyorum

Bıyıklı matematiğin soru bankasını kullanıyorum. Yeni nesil sorulara geldiğim zaman sadece bakıyorum; sorulara ne yapmam gerekiyor?

Biri diyor soru çözümünü izle, diğeri diyor hayır, izlemezsen ezber yaparsın. Biri diyor bol bol soru çöz; zaten yeni nesil soruları çözemiyorum, bol bol çözsem ne fayda edecek?

Biri diyor konuyu anlamamışsın. Her kafadan boş ses çıkıyor. Kaç haftadır bununla uğraşıyorum; yeni nesil olmayan soruları yapıyorum ama yeni nesil geldi mi tıkanıyorum.

Hacı Cheriel bey amca, vallahi aynı dertten ben de muzdaribim. Şu anda işimde 20. seneyi doldurdum ancak yeni nesil sorulkar fena afallatıyor konuyu iyi bilmek başka soruyu çözmek başka iş. Bu tarz çözüp anlatmak da ayrı zor. Allah kolaylık versin.

Hacı Cheriel bey amca, vallahi aynı dertten ben de muzdaribim. Şu anda işimde 20. seneyi doldurdum ancak yeni nesil sorulkar fena afallatıyor konuyu iyi bilmek başka soruyu çözmek başka iş. Bu tarz çözüp anlatmak da ayrı zor. Allah kolaylık versin.
sanırım en etkili yöntem soru çözümünü izlemek

Sanırım en etkili yöntem soru çözümünü izlemek.

Eski tip sorularda örneğin bir soru tipinin mantığını kavradın mı ona benzer 200 soruyu hızlı hızlı çözebiliyorsun ancak bu yeni tip sorularda her soru ayrı bir dünya. Bir soruyu çok iyi anlayıp kavraman sana diğer soruda hiçbir fayda sağlamıyor.Her soruda aynı amaleliği yapmak zorunda kalıyorsun.O soruya özel olarak konsantre olman ayrıntıları çok iyi yakalaman gerekiyor bu da çok yorucu.