Doğru. Ama ABD, yıllarca çeşitli nedenlerden ve kanunlardan dolayı medyayı kontrol etmiştir. Tabii ki bu da daha yüksek bütçe, ilgi ve pazarlama imkanı sunuyor. Bunu da göz ardı etmemeliyiz.
RTÜK aslında her şey. RTÜK olmasa daha iyi diziler gelmez ama bence daha cesaretli yapımlar gelirdi.

Family Guy gibi bir dizi yapsalar kendilerine ne Tv de ne de dizi platformlarında doğru düzgün yer bulamazlar çünkü. Fırıldak ailesi mesela bu bölüm yüzünden Kanal D'den kaldırıldı.

''Adab, Döre, Nomıs'' olmadan olur mu yav? :D

Neyse şakayı kenara bırakalım bir eski Türk dizilerine bakıyorum bir de yeniye. Eskilerden Adanalı vardı, Ezel vardı, Kaçak vardı, Kertenkele, Kanıt, Behzat Ç, Poyraz Karayel vs ki bunlar yakın tarihte çıkmış dizilerdi. Ha eskiden de kalitesiz klişe diziler var mıydı evet vardı ama en azından kaliteli yapımlarda vardı tıpkı saydıklarım gibi. Ben en son TV'de Öğretmen, Yalnız Kurt, Maraşlı izlemiştim ve bunlarda az da olsun bazı yapımlardan iyiydi. Şimdi ise aşk-mafya-entrika doldu artık TV'yi açasım bile gelmiyor.

Neyse şakayı kenara bırakalım bir eski Türk dizilerine bakıyorum bir de yeniye. Eskilerden Adanalı vardı, Ezel vardı, Kaçak vardı, Kertenkele, Kanıt, Behzat Ç, Poyraz Karayel vs ki bunlar yakın tarihte çıkmış dizilerdi. Ha eskiden de kalitesiz klişe diziler var mıydı evet vardı ama en azından kaliteli yapımlarda vardı tıpkı saydıklarım gibi. Ben en son TV'de Öğretmen, Yalnız Kurt, Maraşlı izlemiştim ve bunlarda az da olsun bazı yapımlardan iyiydi. Şimdi ise aşk-mafya-entrika doldu artık TV'yi açasım bile gelmiyor. Yerli çizgi filmlere değinmiyorum bile.

Neyse şakayı kenara bırakalım bir eski Türk dizilerine bakıyorum bir de yeniye. Eskilerden Adanalı vardı, Ezel vardı, Kaçak vardı, Kertenkele, Kanıt, Behzat Ç, Poyraz Karayel vs ki bunlar yakın tarihte çıkmış dizilerdi. Ha eskiden de kalitesiz klişe diziler var mıydı evet vardı ama en azından kaliteli yapımlarda vardı tıpkı saydıklarım gibi. Ben en son TV'de Öğretmen, Yalnız Kurt, Maraşlı izlemiştim ve bunlarda az da olsun bazı yapımlardan iyiydi. Şimdi ise aşk-mafya-entrika doldu artık TV'yi açasım bile gelmiyor. Yerli çizgi filmlere değinmiyorum bile.