Neden anket içerisinde kişilerin e-posta adresini alma ihtiyacı duydun?
Geçmiş anket deneyimlerimi baz aldım.
İnsanlar baya toksik davranıyordu. Spam atıyordu art arda.

En sonda sorduğu "haber bültenime eklememi ister misiniz?" sorusu için olabilir.
Aslında onu düşünerek eklemedim. Bu haber bülteni sorusu sonradan aklıma geldi.
Aşağıdaki sebepten ötürü toplamak istedim.

Hocam bunun olmasını istemiyorsan Google formlar'da gönderilen yanıt miktararını sınırlayabilirsin.

Form-Ayarlar-Yanıtlar-"1 yanıtla sınırlandır"

Gereksiz yere bilgi toplamak, spamı engellemenin bir yolu değil.

Hayır, e-posta toplamıyor. E-posta toplamak istersen ayrıca e-posta topla demen gerek.

Basit şekilde "Canım istedi, o yüzden e-posta adreslerinizi soruyorum. Kullanacağım." demek bu kadar zor olmamalı.

Hayır, e-posta toplamıyor. E-posta toplamak istersen ayrıca e-posta topla demen gerek.

Basit şekilde "Canım istedi, o yüzden e-posta adreslerinizi soruyorum. Kullanacağım." demek bu kadar zor olmamalı.
Form ayarlarının bu şekilde olduğunu bile bilmiyordum.

Kendi kafandakini hedef belirleyip lafı oraya çekmek için bekliyorsun. Kendi egonu tatmin etmek için bu tarz şeylere gerek yok.

Ben sizin epostanızı ne yapayım?
Sonda sorduğum soru son anda aklıma gelen bir şey. Onu bahane edersiniz diye söylüyorum.

Hocam, niyet okuması yapmaya çalışmıyorum. Eğer gerçekten dediğin gibi amacın sadece spam engellemekse özür dilerim. Ancak formlarda spam engellemenin yolu kişisel bilgi toplamak değildir. Kaldı ki e-posta adresini senin istediğin şekilde topladığında e-posta adresinin doğruluğu kontrol edilmiyor, sadece girilen bilgi potansiyel bir e-posta adresi olabilir mi bunun kontrolü yapılıyor. Yani issteyen kişi spam yapmaya devam eder. Bahsettiğim ayar açıldığında ve form sahibi kendisi e-posta adresi sormadığında ya da özellikle e-posta adresi toplansın diye seçmezse formda e-posta bilginiz form sahibiyle paylaşılmayacak diye özellikle belirtiliyor.

Dediğim gibi, eğer amacınız iyi niyetliyse özür dilerim ancak yaklaşımın oldukça yanlış.