Detaylar
Kim cevapladı?Shean
Uzman
Yasiniz kac? Sahsen en erken ergenlik doneminin sonlari da diyebilecegimiz 17-18 gibi baslamaniz en sagliklisi bence. Ergenlik doneminde beden aktif bir sekilde gelisiyorken boylesine yumruk ve tekme dolu bir sporu yapmak biraz yanlis diye bakiyorum.
16 yaşındayım hocam, sizce 45 gün sonra fitnessta geliştikten sonra boksa başlamam doğru olur mu?Yasiniz kac? Sahsen en erken ergenlik doneminin sonlari da diyebilecegimiz 17-18 gibi baslamaniz en sagliklisi bence. Ergenlik doneminde beden aktif bir sekilde gelisiyorken boylesine yumruk ve tekme dolu bir sporu yapmak biraz yanlis diye bakiyorum.
Shean
Uzman
Olur ama boksa basladiktan sonra da cokm zorlamadan dikkatli yapin sporunuzu. Ben sahsen sizin kadarken boks biraz agir gibi gelmisti o yuzden onun yerine tekvando yapmistim.16 yaşındayım hocam, sizce 45 gün sonra fitnessta geliştikten sonra boksa başlamam doğru olur mu?
RockyHighway79
Üstün
Çok daha erken başlanmalı. 9-11 arası en iyi dönem başlamak için.Yasiniz kac? Sahsen en erken ergenlik doneminin sonlari da diyebilecegimiz 17-18 gibi baslamaniz en sagliklisi bence. Ergenlik doneminde beden aktif bir sekilde gelisiyorken boylesine yumruk ve tekme dolu bir sporu yapmak biraz yanlis diye bakiyorum.
mr.esat
Üstün
Dövüş sporlarına çocukken başlamak her zaman en iyisidir.Yasiniz kac? Sahsen en erken ergenlik doneminin sonlari da diyebilecegimiz 17-18 gibi baslamaniz en sagliklisi bence. Ergenlik doneminde beden aktif bir sekilde gelisiyorken boylesine yumruk ve tekme dolu bir sporu yapmak biraz yanlis diye bakiyorum.
Özellikle grappling combat sporlarında geç yaşta salona gitseniz sizi bazen almazlar bile
Shean
Uzman
Çok daha erken başlanmalı. 9-11 arası en iyi dönem başlamak için.
9-11 gibi yas araliginda teknik ve eglence amacli yapilmali, koruyucu antrenman gibi falan. Ergenlik doneminde de, artik siz boks icin hangi terimi kullaniyorsunuz o kadar detayli bilmiyorum ama biz tekvandoda duz mac diyorduk, bu tur seyler kontrollu yapilmali. Ergenlik doneminin sonlarina dogru (genellikle 17-18 yas kabul edilebilir) gercekten mac yapabilirler. Ben tekvandodayken 12-13 yaslarinda kirmizi-siyah kusakli cocuklar vardi. Onlarin dahi mac yapilmasina izin verilmiyordu. Yapsalar dahi kafaya dogru tekme savurmak kesinlikle yasakti. O yaslarda kafaya dogru darbe almak saglikli degil, beyin gelisimine negatif etkileri olabilir.Dövüş sporlarına çocukken başlamak her zaman en iyisidir.
Özellikle grappling combat sporlarında geç yaşta salona gitseniz sizi bazen almazlar bile![]()
RockyHighway79
Üstün
Ölümüne dövüşecek hali yok ya 9-11 yaşındaki çocukların9-11 gibi yas araliginda teknik ve eglence amacli yapilmali, koruyucu antrenman gibi falan. Ergenlik doneminde de, artik siz boks icin hangi terimi kullaniyorsunuz o kadar detayli bilmiyorum ama biz tekvandoda duz mac diyorduk, bu tur seyler kontrollu yapilmali. Ergenlik doneminin sonlarina dogru (genellikle 17-18 yas kabul edilebilir) gercekten mac yapabilirler. Ben tekvandodayken 12-13 yaslarinda kirmizi-siyah kusakli cocuklar vardi. Onlarin dahi mac yapilmasina izin verilmiyordu. Yapsalar dahi kafaya dogru tekme savurmak kesinlikle yasakti. O yaslarda kafaya dogru darbe almak saglikli degil, beyin gelisimine negatif etkileri olabilir.