Uranos

Üstün
Yer
Adana
Arkadaşlar şu an 1.88 boyunda 93 kiloyum, 45 gün boyunca fitnessta kendimi geliştirip 45 günün sonunda boksa başlamak istiyorum kursa yazılıp, sizce yanlış mı yapıyorum? Sizin önerileriniz neler?

Yasiniz kac? Sahsen en erken ergenlik doneminin sonlari da diyebilecegimiz 17-18 gibi baslamaniz en sagliklisi bence. Ergenlik doneminde beden aktif bir sekilde gelisiyorken boylesine yumruk ve tekme dolu bir sporu yapmak biraz yanlis diye bakiyorum.

Yasiniz kac? Sahsen en erken ergenlik doneminin sonlari da diyebilecegimiz 17-18 gibi baslamaniz en sagliklisi bence. Ergenlik doneminde beden aktif bir sekilde gelisiyorken boylesine yumruk ve tekme dolu bir sporu yapmak biraz yanlis diye bakiyorum.
16 yaşındayım hocam, sizce 45 gün sonra fitnessta geliştikten sonra boksa başlamam doğru olur mu?

16 yaşındayım hocam, sizce 45 gün sonra fitnessta geliştikten sonra boksa başlamam doğru olur mu?
Olur ama boksa basladiktan sonra da cokm zorlamadan dikkatli yapin sporunuzu. Ben sahsen sizin kadarken boks biraz agir gibi gelmisti o yuzden onun yerine tekvando yapmistim.

Çok daha erken başlanmalı. 9-11 arası en iyi dönem başlamak için.

Dövüş sporlarına çocukken başlamak her zaman en iyisidir.

Özellikle grappling combat sporlarında geç yaşta salona gitseniz sizi bazen almazlar bile :D

Çok daha erken başlanmalı. 9-11 arası en iyi dönem başlamak için.
Dövüş sporlarına çocukken başlamak her zaman en iyisidir.

Özellikle grappling combat sporlarında geç yaşta salona gitseniz sizi bazen almazlar bile :D
9-11 gibi yas araliginda teknik ve eglence amacli yapilmali, koruyucu antrenman gibi falan. Ergenlik doneminde de, artik siz boks icin hangi terimi kullaniyorsunuz o kadar detayli bilmiyorum ama biz tekvandoda duz mac diyorduk, bu tur seyler kontrollu yapilmali. Ergenlik doneminin sonlarina dogru (genellikle 17-18 yas kabul edilebilir) gercekten mac yapabilirler. Ben tekvandodayken 12-13 yaslarinda kirmizi-siyah kusakli cocuklar vardi. Onlarin dahi mac yapilmasina izin verilmiyordu. Yapsalar dahi kafaya dogru tekme savurmak kesinlikle yasakti. O yaslarda kafaya dogru darbe almak saglikli degil, beyin gelisimine negatif etkileri olabilir.

9-11 gibi yas araliginda teknik ve eglence amacli yapilmali, koruyucu antrenman gibi falan. Ergenlik doneminde de, artik siz boks icin hangi terimi kullaniyorsunuz o kadar detayli bilmiyorum ama biz tekvandoda duz mac diyorduk, bu tur seyler kontrollu yapilmali. Ergenlik doneminin sonlarina dogru (genellikle 17-18 yas kabul edilebilir) gercekten mac yapabilirler. Ben tekvandodayken 12-13 yaslarinda kirmizi-siyah kusakli cocuklar vardi. Onlarin dahi mac yapilmasina izin verilmiyordu. Yapsalar dahi kafaya dogru tekme savurmak kesinlikle yasakti. O yaslarda kafaya dogru darbe almak saglikli degil, beyin gelisimine negatif etkileri olabilir.
Ölümüne dövüşecek hali yok ya 9-11 yaşındaki çocukların :D. "Gerçekten maç" derken neyi kast ettiğini bilmiyorum ama resmi maçlarda zaten herkes kendi yaş grubuna ve kilosuna göre dövüşür. Sparringde yaş grubuna falan bakılmaz 14-15'in üstündeysen, tecrübeye göre veya göz kararı dövüştürür hoca. Kafaya darbe almak her yaşta sıkıntılı bu arada, zaten boks en tehlikeli dövüş sporlarından biri. Konuyu açan arkadaş boks yapmayı düşünüyorsa, arkadaşlarına acımaması lazım sparringde. Ringde kimse kimseye acımaz.