inters0

Uzman
Selam, yurt dışındayım ama Steam'de mağaza tercihimi ve diğer her şeyi (hediye atmak/almak, TR fiyatı üzerinden oyun satın almak vs. için) Türkiye'ye çevirmek istiyorum. Hesabı oluştururken Polonya seçtim. Ayarlara baktığımda direkt olarak ülke değiştirme menüsü göremedim, Steam desteğe mesaj yolladım ve böyle bir yanıt verdiler ama tam anlamadım. Güvenli bir şekilde nasıl değiştirebilirim? Ayrıca değiştirdikten sonra Wise/Revolut gibi platformlardaki kartım ile veya Türkiye'deki bir banka hesabım ile buradan ödeme yapabilir miyim, IP engeline takılır mıyım? Hesap yeni ve daha herhangi bir oyun yok. Hesabı silip aynı bilgileri kullanarak tekrar hesap açabileceksem onu da deneyebilirim.

IMG_20260314_044248.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuya ilişkin bir fikrim yok ama steamden çalışan birisi yanıt vermediği süreçte cevabına güvenmek biraz saçma olur. Şöyle özetleyeyim 52,5 dolara Türkiyede Resident Evil Requiem'i alsan sonra 65-70 dolara başka bir ülkenin vatandaşına satsan kaar elde edersin.

1773466787305.webp

Konuya ilişkin bir fikrim yok ama steamden çalışan birisi yanıt vermediği süreçte cevabına güvenmek biraz saçma olur. Şöyle özetleyeyim 52,5 dolara Türkiyede Resident Evil Requiem'i alsan sonra 65-70 dolara başka bir ülkenin vatandaşına satsan kaar elde edersin.

Eki Görüntüle 232973
Aslında bölge kısıtlamasının sebebi, insanların bu şekilde sistemi kullanmalarını engellemek mi?

Böyle bir şey mümkün değil tabii ki, yoksa kullanıcıların %90'ı bölgeyi Ukrayna'ya çekip oyun alırdı zaten. Türkiye bölgesinden oyun almak istiyorsanız VPN ile sıfırdan hesap açmanız şart.

Böyle bir şey mümkün değil tabii ki, yoksa kullanıcıların %90'ı bölgeyi Ukrayna'ya çekip oyun alırdı zaten. Türkiye bölgesinden oyun almak istiyorsanız VPN ile sıfırdan hesap açmanız şart.
Yani şu anki hesabı silip ardından açmam gerekecek. Peki belli bir bekleme süresi var mı? Mesela silip, arkadaşımdan aynı bilgilerle Türkiye'den hesap açmasını istesem? Ve diğer sorularıma ne dersiniz?

Yani şu anki hesabı silip ardından açmam gerekecek. Peki belli bir bekleme süresi var mı? Mesela silip, arkadaşımdan aynı bilgilerle Türkiye'den hesap açmasını istesem? Ve diğer sorularıma ne dersiniz?

Hesabınızı silmenize gerek yok. Arkadaşınız Türkiye bilgileri ile yeni hesap açtıktan sonra Türkiye kartı ile Polonya'dan oyun alırsanız sıkıntı çıkmayacaktır diye düşünüyorum. Polonya kartı ile alırsanız otomatik olarak Polonya bolgesine geçer ve 3 ay boyunca bölge değiştiremezsiniz.

Hesabınızı silmenize gerek yok. Arkadaşınız Türkiye bilgileri ile yeni hesap açtıktan sonra Türkiye kartı ile Polonya'dan oyun alırsanız sıkıntı çıkmayacaktır diye düşünüyorum. Polonya kartı ile alırsanız otomatik olarak Polonya bolgesine geçer ve 3 ay boyunca bölge değiştiremezsiniz.
Anlıyorum, hesap bilgilerini silmek isteme sebebim aynı maili kullanmak istemem. Mümkün mü?