@mr.esat @Blackraven hangi programlara katılıp gidiyorlar Almanya çekya gibi ülkelere? Bazı üniversitelerde yalnızca bir dile yoğunluk verilerek bir ülkeye yönelik eğitim veriliyor bunların dışındakilerde nasıl oluyor? Erasmus çok etkili mi?
Detaylar
Kim cevapladı?SF26
Üstün
Bu işte @150 hocamı etiketlerseniz daha sağlıklı olur, o bu işlerin uzmanı sayılır.@mr.esat @Blackraven hangi programlara katılıp gidiyorlar Almanya çekya gibi ülkelere? Bazı üniversitelerde yalnızca bir dile yoğunluk verilerek bir ülkeye yönelik eğitim veriliyor bunların dışındakilerde nasıl oluyor? Erasmus çok etkili mi?
Blackraven
Üstün
Yurt dışına gitmek derken nasıl gitmek istediğinizi merak ettim.
Her şey akreditasyona bağlı. Eğer okudukları üniversitede X bölümünün lisans eğitimi, yurtdışında verilen eğitime denkliği varsa %100 Türkçe olsa dahi gidebilirler. Yoksa da denklik sınavı var, ona girip belge alıp gidiyorlar.
Ek bilgi: Tıp, en zor denklik alan lisans bölümlerinden biridir.
Ayrıca Erasmus çok etkili değil. Hatta denklik konusunda hiçbir etkisi yok. Tek etkisi öğrencinin yurtdışında yaşamak isteyip istemediğine karar vermesidir.
Ayrıca Erasmus çok etkili değil. Hatta denklik konusunda hiçbir etkisi yok. Tek etkisi öğrencinin yurtdışında yaşamak isteyip istemediğine karar vermesidir.
Yurt dışına gitmek derken nasıl gitmek istediğinizi merak ettim.
İşçilik dışında çalışmaya ve hayatına orada devaö etmeye.
Her şey akreditasyona bağlı. Eğer okudukları üniversitede X bölümünün lisans eğitimi, yurt dışında verilen eğitime denkliği varsa %100 Türkçe olsa dahi gidebilirler. Yoksa da denklik sınavı var, ona girip belge alıp gidiyorlar.
Ayrıca Erasmus çok etkili değil. Hatta denklik konusunda hiçbir etkisi yok. Tek etkisi öğrencinin yurt dışında yaşamak isteyip istemediğine karar vermesidir.
Akreditasyon olunca dil bilgisiyle ilgili sınava mı giriliyor gidilecek ülkeye göre? Konuyu açarken akreditasyonu eklememişim teşekkür ederim.
Akreditasyon sadece eğitim denkliğini ve orada mesleğini icra edebileceğine dair belge sunmana olanak sağlar. Bazı ülkelerde ve bazı mesleklerde akreditasyona rağmen denklik sınavına girmen istenebilir.Akreditasyon olunca dil bilgisiyle ilgili sınava mı giriliyor gidilecek ülkeye göre? Konuyu açarken akreditasyonu eklememişim teşekkür ederim.
Dil konusu ise bambaşka bir olay. Onun için de IELTS (İngilizce), TestDAF (Almanca), DELE (İspanyolca) gibi dil yeterlilik sınavlarına girmen gerekiyor. Gitmek istediğin ülkeye göre sınav değişir.
Rica ederim.
Akreditasyon sadece eğitim denkliğini ve orada mesleğini icra edebileceğine dair belge sunmana olanak sağlar.
Dil konusu ise bambaşka bir olay. Onun için de IELTS (İngilizce), testdaf (Almanca), dele (İspanyolca) gibi dil yeterlilik sınavlarına girmen gerekiyor. Gitmek istediğin ülkeye göre sınav değişir.
Teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör:
mr.esat
Üstün
TOBB ve YTU gibi okkalı unilerin bazıları %60 Türkçe eğitim veriyor bazı bölümlerde.@mr.esat @Blackraven hangi programlara katılıp gidiyorlar Almanya çekya gibi ülkelere? Bazı üniversitelerde yalnızca bir dile yoğunluk verilerek bir ülkeye yönelik eğitim veriliyor bunların dışındakilerde nasıl oluyor? Erasmus çok etkili mi?
Tek etken bölüm dili değildir elbet, malesef ki çok bilgim olmadığı için yardımcı olamayacağım daha fazla.
Tobb ve YTÜ gibi okkalı unilerin bazıları %60 Türkçe eğitim veriyor bazı bölümlerde.
Tek etken bölüm dili değildir elbet, maalesef ki çok bilgim olmadığı için yardımcı olamayacağım daha fazla.
Başlığa bu yüzden yüzde 30 yazdım İngilizce yazdim İngilizce dememin nedeni ab ülkesinin dili olmaması. Yüzde 30 olması da çok önemli biliyorum. İstanbul üniversite yüzde 30 akredite Türk alman yüzde 30 Almanca ama Türk alman Almanya'ya daha çok gönderiyor nasıl olduğuna bakarken İstanbul gibi üniversitelerden nasıl gidildiği aklıma takıldı.
Yeni konular
-
-
Rehber Darboğaz nedir ve darboğaza neler sebep olabilir?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-
Yeni mesajlar
-
-
-
Rehber Darboğaz nedir ve darboğaza neler sebep olabilir?
- mortem.dll bulunamadı