Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

furkanrd

Üyecik
Merhaba. Geçen gün tozlu ve kablolaması kötü olduğu için arkadaşlarla toplanıp sistemimi sıfırdan topladık. Her şeyi sıfırdan temizleyip geri taktık. Tekte çalıştı hiçbir sorun olmadan daha önceden de bilgisayarımla alakalı hiçbir sorun yaşamadım. Birkaç gündür bilgisayarımda hiçbir sorun yoktu. Sabah açtığımda monitöre görüntü gelmedi. Klavye mouse çalışmıyordu ve anakartta CPU ışığı yanıyordu. Meğerse CPU'nun PIN'i biraz gevşekmiş, onu takınca CPU ışığı gitti anakarttaki ancak şu an BOOT ışığı yanıyor. Klavye mouse çalışıyor ancak ekrana yine görüntü gelmiyor.

Monitörüm çalışıyor HDMI ve DisplayPort olarak ayrı ayrı denedim. RAM'leri çıkartıp sildim. BIOS pilini çıkartıp tekrar taktım. Statik elektriği de her seferinde boşaltıp deniyorum. Ancak hala monitöre görüntü alamadım. Bazen BOOT ışığı sönüyor ancak ekrana görüntü yine gelmiyor. Sorun ne olabilir?
  • Anakart: MSI B550A Pro
  • Ekran kartı: XFX 6750XT
  • İşlemci: Ryzen 5 5600X
  • PSU: Corsair 650W
  • RAM: 2x8 Kingston Fury Beast 3200MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bazen işlemci pinlerindeki eğilme ve temas sorunuda bunu yapabiliyor, önce soğutucuyu biraz gevşetip deneyin, anakart slotunda da olabilir, tek tek denemek lazım.
Şu an sistem sorunsuz çalışıyor ancak görüntü aktaramıyor, boot LED bu anlama geliyor, siz bu sistemi HDMI ile TV'de deneyin.

Bazen işlemci pinlerindeki eğilme ve temas sorunuda bunu yapabiliyor, önce soğutucuyu biraz gevşetip deneyin, anakart slotunda da olabilir, tek tek denemek lazım.

Çözüm
İşlemcide pinler var, bu pinlerin hepsinin ayrı bir görevi var, anakart soketine temas etmezse farklı sorunlar çıkar, bellek çalışmaz, SSD çalışmaz, görüntü verdirmez, USB portları çalışmaz bunun gibi farklı şeyler, direkt CPU LED yakmaz yani.

İşlemcide pinler var, bu pinlerin hepsinin ayrı bir görevi var, anakart soketine temas etmezse farklı sorunlar çıkar, bellek çalışmaz, SSD çalışmaz, görüntü verdirmez, USB portları çalışmaz bunun gibi farklı şeyler, direkt CPU LED yakmaz yani.
Anladım hocam. Bir arkadaşımdan kasa bilgisayarını getirmesini isteyip tek tek parça değişikliği ile çözmeye çalışacağım. Yardımcı olmaya çalıştığınız işin teşekkürler.

@20424 hocam sorunu çözdüm. İnanın tam olarak sorunun ne olduğu bilmesem de oturdum sıfırdan sistemi tekrardan kurdum. Ekran kartı girişlerinden CPU girişlerine hepsini tertemiz yaptım. Bir de yaptığım şey stok fan takmak oldu. Noctua DH14 hava soğutucu kullanıyordum, fazla baskı uygulayabileceğini düşündüğüm için söküp stok AMD fanı taktım. Şimdilik bu şekilde devam. Uğraşlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör: