3 aydır aldığım hisse yerinde sayıyor. 3/1 zarar var. Bitane kap geldi o da yine olduğu yere geldi. İlk defa böyle bişeye denk geldim.
Evet hocam SEC gerçekten işini iyi yapıyor. Ben o dönemleri görmedim, kıl payı kaçırdım diyebilirim ama gören meslektaşlarımdan duyduğuma göre bayağı birisi tutuklanmış. Özellikle şu Stratton Oakmond olayı yüzünden.Amerika'nin SPK'ya esdeger kurumu olan SEC'in devletten fazla yetkisi var, devlet yetkililerinin bazen borsada manipulasyona yonelik islemler yaptigi ortaya cikinca gereken onlemleri SEC aldi. Kaldi ki Nasdaq gibi derinligi olan bir yerde bile bazi major bankalarin tahtalarda gonullerince islem yapip SEC tarafindan goz ardi edildigini gorduk. Ayrica bazi trader'lar tarafindan Nasdaq'ta tanimlanmamis emirler kesfedilmisti ve bunlar kullanilarak manipulasyon yapildigi ortaya cikarilmisti.
BIST'i birebir Nasdaq altyapisina gecirdiler (circa 2013) ve bazi HFT sistemlerinin de direkt olarak borsa altyapisina bagli oldugu soyleniyor; bazi araci kurum ve bankalar, az once bahsettigim Nasdaq robotlari tarzi seyleri BIST icin uyarlayip tahtada islem yapiyorlar. Biraz dedigimi arastirirsaniz zaten ne demek istedigimi anlayacaksiniz, logosunda kirmizi-mavi-beyaz tonlari hakim olan bir bankanin ozellikle bunu yaptigini goreceksiniz.