1151

Uzman
Makaleler
5
2008 yılından bu yana vergi alınmayan borsa kazançlarından, hisse senedini elde tutma süresine göre yüzde 2.5 ile yüzde 10 oranında vergi alınması bekleniyor.

Borsa İstanbul’da (BIST) işlem gören ve 3 yıldan kısa süreyle elde tutulan hisse senetlerinin alım satımından elde edilen kazançlardan vergi alınacak.

Hazırlanan vergi yasa taslağına göre borsa kazancından kesilecek vergi, hisse senetlerinin elde tutulma süresine göre, 3 aya kadar yüzde 10, 6 aya kadar yüzde 7.5, 1 yıla kadar yüzde 5, 3 yıla kadar yüzde 2.5, 3 yıl üstü için yüzde 0 olacak.

Çok kez konu oldu bu borsaya vergi gelmesi olayı. Borsadan 10.000'de 1 bile vergi almak tüm hacimi öldürür. Hesaplamalara göre de zaten yıllık 600 milyon TL mi ne katkı sağlaması bekleniyormuş.

600 milyon TL için borsayı öldüremez kimse.

Gelecekse gelsin artık da hesabımızı bilelim son 4 senedir her gün haberini görüyorum daha gelen giden bir şey yok.
Maksat piyasayı fiyatlamak.

Küçük yatırımcı zaten üç kuruş kazanıyorum onun da vergisi gelirse ne anlamı kaldı der çıkar, büyük yatırımcı ben buraya yatırım yapıp bir de %20sını devlete mi vereceğim der çıkar, tahtalarla devlet karşılıklı çiftetelli oynar sonrasında.

Biraz zor yaparlar.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Küçük yatırımcı zaten üç kuruş kazanıyorum onun da vergisi gelirse ne anlamı kaldı der çıkar, büyük yatırımcı ben buraya yatırım yapıp bir de %20sını devlete mi vereceğim der çıkar, tahtalarla devlet karşılıklı çiftetelli oynar sonrasında.

Biraz zor yaparlar.

Yatırım tavsiyesi değildir.
Savaşa girseydik, bu kadar hasar almazdık. Bunlara oy verenler umarım bir yerlerde utanıyordur.