Borsada işlem yapan yapay zeka robotu mantıklı mı?

RoaringLion 15

Üstün
Makaleler
2
Yer
Boşluk
Merhaba,

Bugün X'te bir haber gördüm. Araştırdım, haber yalanmış, dolandırıcıların haberiymiş. Merak eden Facebook'taki bu gönderiyi okuyabilir. Gönderi silinirse diye sayfayı PDF olarak konuya ekliyorum. Genel olarak şundan söz ediliyor: Bir yapay zeka, sizin adınıza borsada işlem yapıyormuş. Güncel olayları değerlendirerek %80 doğruluk oranında işlem yaparak yüksek kar elde ediyormuşsunuz.

Bunu duyunca, acaba borsada yapay zeka kullanılıyor mu diye araştırdım ve borsa işlemleriyle ilgili öneriler sunan yapay zeka hizmeti verildiğini gördüm. Site bu, birden fazla var mış. Bunun yukarıdaki dolandırıcı haberinden farkı, işlemleri sizin adınıza yapmıyor, sizin yapasınız diye size öneriler sunuyormuş. Konu hakkında bilgisi, fikri olan var mı? Borsada yapay zeka robotundan faydalanmak mantıklı mı? Sitelerden birine baktım, yıllık 20.000 TL ücret istiyor. Değer mi?

Dosya Ekleri

Son düzenleme:
Borsada yapay zeka ve trade algoritmaları uzun yıllardır kullanılıyor zaten. Bunu yeni öğreniyorsanız ne diyeyim yani. Ama öyle 15-20.000TL'ye olmaz o iş. Bir götürür, iki götürür, üçüncüde batarsınız. Üzülürsünüz. Tabii biraz işinize yarar ancak tamamen körlemesine işleme girerseniz batarsınız. Gerçek ve kazançlı algoritmalar çok gizli. Hiçbir yerde bulamazsınız. O algoritmalar bankalar tarafından büyük bir gizlilikle geliştiriliyor ve kullanılıyor. Tabii buradaki yapay zekanın önerileri güzel olur. Bence alabilirsiniz fazla paranız varsa. Ancak dediğim gibi vereceği öneriler pek sağlıklı olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…