Makaleler
5
Selamlar, evde eski bir bulaşık makinesi var Bosch marka. Ürün 1 hafta önceye kadar çalışıyordu sorun yok şu an program bitmesine yakın sigorta attırıyor. Prizindeki ayrı akım koruma tepki vermiyor, evdeki sigortalar atmıyor, elektrik saatinin ordaki akım koruma atıyor. 40 mA değerinde akım koruma Legrand marka. Fikirlerinizi bekliyorum. Prizi kontrol ettik prizde herhangi bir problem yok. Bulaşık makinesinde sorun var diye düşünüyorum neresinde olabilir sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Su bosaltirken atiyorsa tahliye pompasindadir. Su ile isi bittikten sonra atiyorsa kurutmak icin kullanilan rezistansta kacak olabilir.

Bizim çamaşır makinesinde aynı olay oluyordu rezistansın kireçlenmesinden kaynaklanıyordu. Samsung'du, iyi fiyat geçiriyorlardı.

Bizdede arçelik vardı 90 model. Oda aynı sizinki gibi kaçak akım rölesini attırıyordu. Biz rezistansdan bulduk sorunu ve değiştirince çözüldü. (Bu arada mümkün olan en kısa sürede yeni makine aldık çünkü sonradan kapak kildii bozuldu ve anakartı yandı. Ayrıca rezistans tellerinde yangın için sensörler vs felam yok eski makineler riskli.)

Sorun başka bişeydende olabilir. Ancak yinede rezistansa bakmakta fayda var.

Yıkama biterken dediğiniz için tahminde bulunmak gerekirse rezistans ve su itme pompalarını bir kontrol edin derim multimetreyle büyük olasılıkla bu parçalardan bir tanesidir.

Su bosaltirken atiyorsa tahliye pompasindadir. Su ile isi bittikten sonra atiyorsa kurutmak icin kullanilan rezistansta kacak olabilir.
Bizim çamaşır makinesinde aynı olay oluyordu rezistansın kireçlenmesinden kaynaklanıyordu. Samsung'du, iyi fiyat geçiriyorlardı.
Bizdede arçelik vardı 90 model. Oda aynı sizinki gibi kaçak akım rölesini attırıyordu. Biz rezistansdan bulduk sorunu ve değiştirince çözüldü. (Bu arada mümkün olan en kısa sürede yeni makine aldık çünkü sonradan kapak kildii bozuldu ve anakartı yandı. Ayrıca rezistans tellerinde yangın için sensörler vs felam yok eski makineler riskli.)

Sorun başka bişeydende olabilir. Ancak yinede rezistansa bakmakta fayda var.
Makineyi çalıştırdıktan ne kadar sonra bu sorun oluyor?
Yıkama biterken dediğiniz için tahminde bulunmak gerekirse rezistans ve su itme pompalarını bir kontrol edin derim multimetreyle büyük olasılıkla bu parçalardan bir tanesidir.
Program bittikten sonra attırdı şimdi garip. Kapalıyken fişte tuttum 5 dakika sonra yine roleyi attırdı. Garip.

Akım koruma prizleri voltaj düşmeleri, sık elektrik kesintileri, dalgalanmalar, pikler bunlardan korumaz cihazları. Açıkçası %100 koruma sağlayan cihazlar değiller. Ona çok güvenme sakın. Muhtemelen makinede sorun var. Makinede sorun çıkmaz ise evin genel elektrik durumuna tespitler gerekebilir.

Evin tesisatı yeni mi? Topraklama durumu nasıl?

Selam, evde eski bir bulaşık makinesi var Bosch marka. Ürün 1 hafta önceye kadar çalışıyordu sorun yok şu an program bitmesine yakın sigorta attırıyor. Prizindeki ayrı akım koruma tepki vermiyor, evdeki sigortalar atmıyor, elektrik saatinin oradaki akım koruma atıyor. 40 mA değerinde akım koruma Legrand marka. Fikirlerinizi bekliyorum. Prizi kontrol ettik prizde herhangi bir problem yok. Bulaşık makinesinde sorun var diye düşünüyorum neresinde olabilir sizce?

Priz sağlamsa rezistansı ölçmeniz lazım dışında kaçak var mı diye, genelde o patlıyor.

Makine prize takılıyken sakın ölçüm yapmayın.