Merhabalar, evde ufak tefek delme işlerimi halledebileceğim, genel olarak vidalama üzerine kullanılacak bir matkap arayışındayım. Bosch GSB 180-Li modeli gözüme çarptı, bu model hakkında deneyimi olan veya bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim. Önerilere açığım, iyi sosyaller.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 5000₺
VENGEANCE ANGEL
Üstün
BOSCH Professional ürünlerinde BOSCH yazısının kabartmalı olan versiyonları her zaman daha kalitelidir.Merhabalar, evde ufak tefek delme işlerimi halledebileceğim, genel olarak vidalama üzerine kullanılacak bir matkap arayışındayım. Bosch GSB 180-Li modeli gözüme çarptı, bu model hakkında deneyimi olan veya bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim. Önerilere açığım, iyi sosyaller.
Bu ürün yeterli performansı vermez. Bunda kabartma yok, etiket var.
Delmeden kastın duvar delmek ise, onun için pnömatik kırıcı-delici modelinden alman gerekir minimum 2-24 modeli gibi. Tabi tuğla duvar mı perde beton mu orası tartışılır.
Normal bir materyal delmek için, uç kalitesi de önemlidir.
Bu model çok daha iyi iş yapar. Örnek olsun diye attım, dikkatlice bakarsan BOSCH yazısı kabartmalı. Ayrıca bu makine "heavy duty". Ağır hizmet ürünü.
Dipnot= Linkini attığımın aynısından var bende, çok memnunuz babamla.
Ufak tefek duvar, tahta delme işlemlerinde kullanacağım. Örneğin bugün kapıyla ufak bir işim oldu, tahta delmek için lazım oldu. 5000₺ bütçede bu bahsettiğim işlerimi görebileceğim, önerebileceğiniz modeller var mıdır?BOSCH Professional ürünlerinde BOSCH yazısının kabartmalı olan versiyonları her zaman daha kalitelidir.
Bu ürün yeterli performansı vermez. Bunda kabartma yok, etiket var.
Delmeden kastın duvar delmek ise, onun için pnömatik kırıcı-delici modelinden alman gerekir minimum 2-24 modeli gibi. Tabi tuğla duvar mı perde beton mu orası tartışılır.
Normal bir materyal delmek için, uç kalitesi de önemlidir.
VENGEANCE ANGEL
Üstün
Bunlarla duvar delmeyi ben zerre önermiyorum. Doğru düzgün delmiyor da zaten. Makineye yazık edersin. Gösterdiğim modeli alabilirsin, akülü ve şarjlı versiyonunu bulabilirsen.Ufak tefek duvar, tahta delme işlemlerinde kullanacağım. Örneğin bugün kapıyla ufak bir işim oldu, tahta delmek için lazım oldu. 5000₺ bütçede bu bahsettiğim işlerimi görebileceğim, önerebileceğiniz modeller var mıdır?
Duvar delmek için minimum bunun gibi pnömatik kırıcı-delici matkap alman lazım.
Ve yine söylüyorum, deleceğin duvar tuğla mı perde mi vs.vs... Bunlar da etken.
Ufak tefek duvar, tahta delme işlemlerinde kullanacağım. Örneğin bugün kapıyla ufak bir işim oldu, tahta delmek için lazım oldu. 5000₺ bütçede bu bahsettiğim işlerimi görebileceğim, önerebileceğiniz modeller var mıdır?
Hocam gayet güzel alınır ve kullanılır. Ev işleri için son derece amaca uygun bir alet. Delme konusunda da sıkıntılı kesinlikle değil, 6 ve 8 mm uçlarla sıkıntısız deldim tuğla duvarları (perde beton denemedim, sıkıntı çıkarma durumu var, bunun için gerçekten darbeli matkap gerekebilir). Ahşap delme konusunda da beklenildiği gibi hiçbir sıkıntısı yok. Annemlerin kentsel dönüşüm nedeniyle taşınmalarını sağladık, kullandığım her konuda (sökme montaj, delik) tek bir sorun çıkarmadan tıkır tıkır çalıştı. Eskiden ablamlara, annemler giderken matkap vs taşırdım gereksinimleri halletmek için, bu cihazı aldığımdan beri matkabı evde bırakır oldum.
Bu arada arkadaşın önerdiği ürün (GSR 12V-30) GSB 180'in muadili değil çünkü sadece vidalama için, darbe/delme özelliği yok (GSR vidalama, GSB delme/vidalama). Üstelik tavsiye edilen cihaz 12V, kabartmalı yazısı havalı ama akü ömrü, torku ve gücü 18V ürünlere göre daha az. İsterseniz her ikisinin de spesifikasyonlarını Amazon'dan karşılaştırabilirsiniz. Hafif olduğu için uzun süreli ve kafa üstü işlerde çok avantajlı olacaktır ama ben keyfe keder ev işleri için başka bir artısını göremiyorum. Ek olarak koca Bosch firması tarafından delme amacıyla tasarlanıp üretilmiş bir cihazı "delmez zaten, delersen de alete yazık edersin" diye yorumlamak abes. Daha profesyonel seri Boschlar önemli ölçüde pahalı cihazlar. Bunun bir üst fırçasız versiyonu olan GSB 185 örneğin en az bir buçuk katı daha pahalı. Zevk meselesi ama ev işleri için fazla.
Sert perde beton, kolon, kiriş delmek için ben de katılıyorum, adam gibi matkap gerekli, o işin pratik bir cihazı yok. Sağlamlığına cidden inandığım yeni evimizi aldığımda önceden sahip olduğum ve önceki evlerimizde sorunsuz kullandığım yeşil Bosch darbeli matkabı bile iki katı güçlü bir mavi ile değiştirmek zorunda kalmıştım (her evin kiriş/kolonu da aynı sertlikte değil). Bu arada küçük bir düzeltme, arkadaşın linkini verdiği kırıcı pnömatik değildir, pnömatik demek basınçlı hava ile çalışan demektir, çok daha ağır işlerde kullanılır. Bu hata nedense Türk satıcılar tarafından da yapılıyor, adında pnömatik kelimesi geçen ürünleri yurtdışı sitelerde aratın, pnömatik yerine "hammer" kullanıldığını görürsünüz ki Türkçe karşılığı darbelidir.,
Tek söyleyeceğim negatif konu, bu model fırçalı, yani belli bir süre kullanımdan sonra fırça değişimi gerekiyor (çok basit bir iş ve fırçalar ucuz parçalar) ama ev kullanımında bu süre belki de yıllar demek.
Tekrar ediyorum ev kullanımı için ideal ötesidir, hafif profesyonel kullanımda bile hiçbir sıkıntı çıkarmayacağına eminim. Yapacağını iddia ettiği bütün işleri hakkıyla yapıyor.
Hocam paket içerikleri çok değişiyor, sipariş ederken dikkat etmelisiniz. Benim tavsiyem tek akülü ve çantalı olandır. Ek olarak aynı konfigürasyonun fiyatları da dükkandan dükkana çok oynuyor, lütfen araştırıp alınız.
Son düzenleme:
VENGEANCE ANGEL
Üstün
Merhabalar, evde ufak tefek delme işlerimi halledebileceğim, genel olarak vidalama üzerine kullanılacak bir matkap arayışındayım. Bosch GSB 180-Li modeli gözüme çarptı, bu model hakkında deneyimi olan veya bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim. Önerilere açığım, iyi sosyaller.
Normal darbeli vidalama yani senin gösterdiğin ve SDS-plus matkap da profesyonel duvar delmek için kullanılan.
Farkını izleyip görebilirsin.
Kabartmalı olan modellerle, muadili olan etiketli modeller arasında uçurum var. Arkadaşa kabartmanın ne olduğunu anlatmak için attım, ille de gidip onu alsın diye değil. Burada bir anlaşalım.Bu arada arkadaşın önerdiği ürün (GSR 12V-30) GSB 180'in muadili değil çünkü sadece vidalama için, darbe/delme özelliği yok (GSR vidalama, GSB delme/vidalama). Üstelik tavsiye edilen cihaz 12V, kabartmalı yazısı havalı ama akü ömrü, torku ve gücü 18V ürünlere göre daha az. İsterseniz her ikisinin de spesifikasyonlarını Amazon'dan karşılaştırabilirsiniz. Hafif olduğu için uzun süreli ve kafa üstü işlerde çok avantajlı olacaktır ama ben keyfe keder ev işleri için başka bir artısını göremiyorum. Ek olarak koca Bosch firması tarafından delme amacıyla tasarlanıp üretilmiş bir cihazı "delmez zaten, delersen de alete yazık edersin" diye yorumlamak abes. Daha profesyonel seri Boschlar önemli ölçüde pahalı cihazlar. Bunun bir üst fırçasız versiyonu olan GSB 185 örneğin en az bir buçuk katı daha pahalı. Zevk meselesi ama ev işleri için fazla.
Koca BOSCH firması evet ama, küçücük makineyle paldır küldür duvarı delecem edecem dersen, makinen güme gidince anlarsın. Yeri geliyor SDS-MAX kırıcı-deliciler bile kendini parçalıyor bir yeri kırarken. Ben şahsen o kadar para verip de duvar deldirmek için makinemi yıpratmak istemem. O yüzden bu durum opsiyonel.
Her yerde pnömatik diye geçiyor, o yüzden öyle söyledim.Sert perde beton, kolon, kiriş delmek için ben de katılıyorum, adam gibi matkap gerekli, o işin pratik bir cihazı yok. Sağlamlığına cidden inandığım yeni evimizi aldığımda önceden sahip olduğum ve önceki evlerimizde sorunsuz kullandığım yeşil Bosch darbeli matkabı bile iki katı güçlü bir mavi ile değiştirmek zorunda kalmıştım (her evin kiriş/kolonu da aynı sertlikte değil). Bu arada küçük bir düzeltme, arkadaşın linkini verdiği kırıcı pnömatik değildir, pnömatik demek basınçlı hava ile çalışan demektir, çok daha ağır işlerde kullanılır. Bu hata nedense Türk satıcılar tarafından da yapılıyor, adında pnömatik kelimesi geçen ürünleri yurtdışı sitelerde aratın, pnömatik yerine "hammer" kullanıldığını görürsünüz ki Türkçe karşılığı darbelidir.,
Yeşil Bosch zaten vıttırıvızzık işler için, Beginner seviyesi diyebiliriz.
(Evet biz tabiri caiz, inşaatımsı kırma-dökme, kablo kanalları montajı yaptığımız için Professional'dan aşağısı kurtarmıyor bizi.)
Dediğin gibi, kömür öyle kolay kolay bitmez zaten.Tek söyleyeceğim negatif konu, bu model fırçalı, yani belli bir süre kullanımdan sonra fırça değişimi gerekiyor (çok basit bir iş ve fırçalar ucuz parçalar) ama ev kullanımında bu süre belki de yıllar demek.
Bayilere kıyasla Hepsiburada platformu ucuz oluyor, ve evet set olarak almak daha mantıklı.Tekrar ediyorum ev kullanımı için ideal ötesidir, hafif profesyonel kullanımda bile hiçbir sıkıntı çıkarmayacağına eminim. Yapacağını iddia ettiği bütün işleri hakkıyla yapıyor.
Hocam paket içerikleri çok değişiyor, sipariş ederken dikkat etmelisiniz. Benim tavsiyem tek akülü ve çantalı olandır. Ek olarak aynı konfigürasyonun fiyatları da dükkandan dükkana çok oynuyor, lütfen araştırıp alınız.
Son düzenleme:
Normal darbeli vidalama yani senin gösterdiğin ve SDS-plus matkap da profesyonel duvar delmek için kullanılan.
Farkını izleyip görebilirsin.
Kabartmalı olan modellerle, muadili olan etiketli modeller arasında uçurum var. Arkadaşa kabartmanın ne olduğunu anlatmak için attım, ille de gidip onu alsın diye değil. Burada bir anlaşalım.
Koca BOSCH firması evet ama, küçücük makineyle paldır küldür duvarı delecem edecem dersen, makinen güme gidince anlarsın. Yeri geliyor SDS-MAX kırıcı-deliciler bile kendini parçalıyor bir yeri kırarken. Ben şahsen o kadar para verip de duvar deldirmek için makinemi yıpratmak istemem. O yüzden bu durum opsiyonel.
Her yerde pnömatik diye geçiyor, o yüzden öyle söyledim.
Yeşil Bosch zaten vıttırıvızzık işler için, Beginner seviyesi diyebiliriz.
(Evet biz tabiri caiz, inşaatımsı kırma-dökme, kablo kanalları montajı yaptığımız için Professional'dan aşağısı kurtarmıyor bizi.)
Dediğin gibi, kömür öyle kolay kolay bitmez zaten.
Bayilere kıyasla Hepsiburada platformu ucuz oluyor, ve evet set olarak almak daha mantıklı.
Hocam, evde 3-5 iş yapacağım diyor arkadaş, siz gereksiz abartılı cihazlar öneriyorsunuz. Ben ikisi arasında fark yok demedim, nasıl derim, 30 sene sanayi geçmişim var. Ama mesleği kırmak delmek olan adamla evde 3-5 kendi işimi yapacağım diyen adam aynı değil ki. Arkadaşı doğru yönlendirmiyorsunuz.
Zevkine alınır mı, alınır. Ama sizinkiler amaca uygun tavsiyeler değil. Para kolay kazanılmıyor. Kendiniz de söylemişsiniz zaten bizler bu işi meslek olarak yapıyoruz, profesyonel cihazlara ihtiyacımız oluyor diye. Haklısınız, ben de aşağısını aldırmadım çalıştığım yerlere işim tamir bakım olduğu zamanlarda. Ama burada amaç ev kullanıcısına yardımcı olmak.
Yeni konular
-
Araç kaportasındaki derin çizikler ve hatalı rötuşlar (oje) nasıl düzeltilir?
- Hamza Ensar Sağlam
-
1.500 TL bütçe ile HP Victus 16 için laptop soğutucu önerisi
- ziqxchampion
-
-
Samsung Galaxy Tab S9 ve Galaxy Tab S11 arasında hangisi tercih edilmeli?
- Mr. Soprano
-
Makine Çeviri Librarian: Tidy Up the Arcane Library! Türkçe Yama
- Calypso Çeviri
-
-
HP Victus'taki SSD Casper Excalibur G770'e uyar mı?
- BirForumcuKişi
-