ekinasilsoy

Çalışkan
Merhaba. Ekran kartı ve CPU sıcaklıkları bilgisayar boşta iken normal midir acaba?

Ekran kartı: RTX 4080 Super.
İşlemci: i9-14900K.
Sıvı soğutma: Corsair H150i elit Capellix.

Ekran görüntüsü 2025-08-02 184332.webp
Ekran görüntüsü 2025-08-02 184401.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
28 derece daha da muazzam. Ancak boştaki değerlerden çok yükteki değerler daha önemlidir.

Normalde bir render programı ya da oyunu açınca fanlar çok hızlı çalışmaya başlıyordu ama geçen günlerde servise İtopya'ya götürdüm sonrasında bir oyuna ya da programa girdiğimde fanlar öyle hızlı dönmüyordu ama sıcaklıklarda ortalama gibime geldi yani oyunlarda ve render programlarından Max CPU sıcaklığı 65leri gördüm ekran kartı da 50-55leri gördüm. Acaba nasıl bir ayar yaptılar da öyle hızlı dönmemeye başladı fanlar?

Oyun ya da render programında Max 65'lerde.

Normalde bir render programı ya da oyunu açınca fanlar çok hızlı çalışmaya başlıyordu ama geçen günlerde servise İtopya'ya götürdüm sonrasında bir oyuna ya da programa girdiğimde fanlar öyle hızlı dönmüyordu ama sıcaklıklarda ortalama gibime geldi yani oyunlarda ve render programlarından Max CPU sıcaklığı 65leri gördüm ekran kartı da 50-55leri gördüm. Acaba nasıl bir ayar yaptılar da öyle hızlı dönmemeye başladı fanlar?

Oyun ya da render programında Max 65'lerde.
14900K için 65 derece muazzam bir değer hocam. Aman nazar değmesin. 🙋