14900k için 65 derece muazzam bir değer hocam. Aman nazar değmesin. 🙋

Teşekkürler vallahi 360mm bir soğutma var ayrıca 4 tanede kasa fanı var bayağı iyi soğutuyor galiba.

Maşallah diyelim hocam. Değerler çok iyi güle güle kullanın sistemi.

Peki önceden oyuna ya da programa girdiğimde fanların yüksek seste çalışıp şu an öyle olmaması ama sıcaklıkların normal olması durumu neden olmuş olabilir yani nasıl bir ayar yapmışlardır. Şu an 950RPMlerde dönüyor fanlar önceden yüke girdiğinde 1200-1300'lere çıkıyordu.

Peki önceden oyuna ya da programa girdiğimde fanların yüksek seste çalışıp şu an öyle olmaması ama sıcaklıkların normal olması durumu neden olmuş olabilir yani nasıl bir ayar yapmışlardır. Şu an 950rpmlerde dönüyor fanlar önceden yüke girdiğinde 1200-1300'lere çıkıyordu.

BIOS'tan fan ayarı yapmışlardır. O yüzden hızı azalmıştır sonuç olarak seste azalmıştır.

Teşekkürler vallahi 360mm bir soğutma var ayrıca 4 tanede kasa fanı var bayağı iyi soğutuyor galiba.

Peki önceden oyuna ya da programa girdiğimde fanların yüksek seste çalışıp şu an öyle olmaması ama sıcaklıkların normal olması durumu neden olmuş olabilir yani nasıl bir ayar yapmışlardır. Şu an 950RPMlerde dönüyor fanlar önceden yüke girdiğinde 1200-1300'lere çıkıyordu.
Muhtemelen BIOS üzerinden hazır fan ayarlarını değiştirmişlerdir. Mesela otomatik ayarda işlemci 60 dereceyi geçtiği zaman fanlara %70 RPM komutu gidiyorken bunu manuel olarak ayarlayıp %55'e düşürmüşlerdir.

Kral nispet olsun diye mi konu açıyorsunuz? Hani "bakın benim böyle sistemim var ehehe" diye mi konu açıyorsunuz anlamıyorum vallahi.

Ne alakası var?

Kral nispet olsun diye mi konu açıyorsunuz? Hani "bakın benim böyle sistemim var ehehe" diye mi konu açıyorsunuz anlamıyorum vallahi.

Sistemim iş için toplandı oyun için değil bununla övünecek birisi değil bu sistemden para kazanıyorum ben iş yapıyorum.

Muhtemelen BIOS üzerinden hazır fan ayarlarını değiştirmişlerdir. Mesela otomatik ayarda işlemci 60 dereceyi geçtiği zaman fanlara %70 RPM komutu gidiyorken bunu manuel olarak ayarlayıp %55'e düşürmüşlerdir.

Evet olabilir ama mesela Lumion programına ya da herhangi bir oyuna girince girdiğim an fan sesleri yükseliyordu ya da bazen boştayken kendi kendine yükselip alçalıyordu.

He bir de ben buradaki insanlar kadar bilgili değilim bilgisayar konularında bu bilgisayarı da bir arkadaşım topladı bana yani.