Boykota önem veriyor musunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Toby Fox
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 144
  • Görüntüleme Görüntüleme 6B
O boykotlar zaten çoktandır işe yaradı.

Maksat alışverişi olabildiğince kısıtlamak zaten, kimse haydi dağa çıkıp doğal yaşayalım demiyor. Herkes farkında olmasa da kola almadığımız için İsrail ekonomisi çökmeyecek tabi, dolayısıyla üstten baktığımızda pragmatik bir tutum yok, doğru.

Ama Z kuşağının zaten sorun yaşadığı kısım bu. Her şeyi pragmatize etme gibi bir davranış içindeler ve en ufak duygusal yaklaşım sergilemiyorlar, az çok anlayabiliyorum ama yanlış olduğunu da söylemem gerekiyor. Soykırılan on binlerce Filistinli için en azından elimizden bunlar gelsin. Kimseye de bu yüzden salak muamelesi çekmeyin, yanlış tarafta yer alırsınız.

Yani evet, boykot edenlere müthiş saygım var, tebrik ediyorum. Kendim yapıyor muyum, e zaten benim gündelik yaşamım boykot gibi. Market alışverişim çok kısıtlı, bir şeyler alırsam da 3 harfli zincir marketlerin yerli ürünlerini alıyorum. E tabi genele vurduğumuzda ufak tefek gözümüzden kaçanlar vardır ama dediğim gibi, olabildiğince minimuma indirgemek önemli.

Sağlam saçmalamışsın. Sodom yazmamın sebebi İsrail değil. Profilimde açıkladım. Rahatsız olup cevap vermedim, sadece doğruları söyledim. Kimsenin boykotuna karışmadım, tam anlamıyla bir boykot söz konusu olmadığı için komik geldiğinden bahsettim ve bunun hakkında daha önce konu açtım. Söylediklerimin hepsi doğru, boykot iki üç markayı almayarak olmaz. Boykot edeceksen tam anlamıyla boykot edeceksin. Söylediklerim yanlış olsa başkasına zarar vermiş olurdum belki, sadece doğruları söyledim. İstediğin kadar boykot et, beni zerre kadar ilgilendirmez. Boykota karşı biri değilim zaten. Ha ayrıca İsrail yandaşı biri değilim, kimin kimi öldürdüğü zerre kadar umurumda değil. Başka ülkelerin savaşlarını destekleyecek değilim. Kendi ülkemin sorunu bana yeter.

Sodom = İsrail (!)

Sırf dayanamadığımdan şunu söyleyip çekileceğim: Arkadaşın konum kısmında dem vurduğu şey İsrail değil bir kere. O dediğin kısımda patladım öncelikle. Dalga geçme durumu var mı diye onun mesajını 2-3 kere okudum ve hiçbir sıkıntı göremedim. Gayet mantıklı konuşmuş. Boykot eden adamla derdim falan olmaz bir kere. İsteyen gitsin iPhone telefon kullanmayıp Kaan kullansın, bana ne? Ha bunu yaptı diye şirketin hisseleri batacak değil. Ama @Plant4 hocamın anlatmak istediği şeyde de haklılık payı var. Dışarıda iPhone telefon kullanıp Starbucks’ta yerlere kahve dökmek boykot mu oluyor şimdi? Güldürmeyin beni.

Söylediklerimin hepsi doğru, boykot iki üç markayı almayarak olmaz. Boykot edeceksen tam anlamıyla boykot edeceksin.
"Söylediklerimin hepsi doğru" gibi bir cümle umarım ağızdan kaçan bir şeydir. Tekrar okuduğunuzda durumun ne kadar kötü olduğunu fark ediyor musunuz? Söylediklerinizin hepsinin doğru olduğunu gerçekten düşünecek yetkinlikte misiniz?

Kimsenin boykot anlayışına tek söz edemeyiz, özellikle oturduğumuz yerden bunu yapamayız. Hangi "rütbenizle" böyle boykot yapılmaz diyorsunuz mesela? Siz bu meselenin neresindesiniz ki öyle şeyler söyleyesiniz ve tamamen haklı olasınız? Hiçbir yetkinliğiniz yok, tecrübeniz yok, dolayısıyla fikirleriniz de daha doğmadan zayıf olacak. Dilim sivriyse kusura bakmayın ama olayın "topolojisi" böyle. Kısaca tarafsız -aslında taraf- ya da İsrail yanlısına boykot eleştirisi düşmez, kusura bakmayın.

Garip, gerçekten garip. İsrail yanlısı biri değilim, yazımda da söyledim. Yazdıklarımda yanlış bir yer yok, olanları söyledim. Boykot samimi değil ve bunu da söyledim. Doğru düzgün boykot yapana bir şey demiyorum zaten. Ancak Amerikan marka ürünler kullanıp "Starbucks boykot" diye gezenler veya siyasilerin Mercedes marka (Mercedes direkt olarak İsrail'e destek açıklayan bir marka) makam araçlarına laf etmeyenler kendilerini komik duruma düşürüyor. Eleştirdiğim kitle bu, yanlış olan bir şey yok. Eğer yine anlamadıysanız sizi aşağıya linkini bıraktığım konuma beklerim, orada durumu daha iyi ve daha uzun açıklıyorum. Tekrardan söylüyorum ülkeler arası taraf tutacak biri değilim. Hiçbir ülke beyaz olmadığı gibi çoğu simsiyah ve İsrail bunlardan biri.

İsrail boykotu ve Türkiye ile İsrail ilişkisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…