Konunuzu biliyorum, beğeni de atmışım, kısmen katılıyorum.
Problem şu: Mete adlı birini düşünelim. Mete soykırım meselesinin gri bir bölgesinde ve genellikle AKP seçmeni olanların boykotunu samimiyetsiz buluyor. Zira bu insanlar Filistinli halklara gösterdiği empatiyi kendi halkına göstermiyor. Peki bahse konu Mete kardeş burada bu insanların "kendi halkına empati göstermiyor" ile "gösteremiyor" farkını ayırt edebiliyor mu? Belli ki edemiyor. Zira bu insanlar TV'sinde ne görüyorsa onu biliyor, ona göre davranış geliştiriyor. Mete zannediyor ki bu insanlar AKP'nin her bir rezilliğini göz ardı edip buradan kilometrelerce ötedeki insanları sahipleniyor. Peki Mete tamamen haklı mı?
Mete'nin atladığı mesele bu. Pragmatik bir düşünce ile olaya bakıyor ve meselenin duygusal kısmını atlıyor. Bu insanların doğru yönlendirmelerle ve dinamiklerle neler yapabileceğini görmüyor. Konuda Yemen'den bahsedilmiş ve Yemen'in medyada görünürlüğü olmadığı söylenmiş mesela. Buna rağmen inatla genel halk suçlanmış. Sizce Yemen'den haberleri olsa tepki koymayacaklar mıydı? Bu sorunun cevabı hayır, koyarlardi ise samimiyetsiz değiller. Sadece bilmiyorlar. Samimiyetten uzak olanlar tepemize tünemiş olan akbabalar. Ayırdını yapmak lazım.
Bu arada derseniz ki ben başkaca spesifik tanımladığım bir kesimi suçluyorum, yanlış anlamışsınız, o zaman tekrar belirtiniz. Ben göremedim zira. Ben sıradan bir Anadolulu'dan bahsediyorum.
Ülkeler arası taraf tutmuyor oluşunuz da bir problematik ama konu dağılmasın, oraya girmeyelim.