Boykota önem veriyor musunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Toby Fox
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 144
  • Görüntüleme Görüntüleme 6B
Konunuzu biliyorum, beğeni de atmışım, kısmen katılıyorum.

Problem şu: Mete adlı birini düşünelim. Mete soykırım meselesinin gri bir bölgesinde ve genellikle AKP seçmeni olanların boykotunu samimiyetsiz buluyor. Zira bu insanlar Filistinli halklara gösterdiği empatiyi kendi halkına göstermiyor. Peki bahse konu Mete kardeş burada bu insanların "kendi halkına empati göstermiyor" ile "gösteremiyor" farkını ayırt edebiliyor mu? Belli ki edemiyor. Zira bu insanlar TV'sinde ne görüyorsa onu biliyor, ona göre davranış geliştiriyor. Mete zannediyor ki bu insanlar AKP'nin her bir rezilliğini göz ardı edip buradan kilometrelerce ötedeki insanları sahipleniyor. Peki Mete tamamen haklı mı?

Mete'nin atladığı mesele bu. Pragmatik bir düşünce ile olaya bakıyor ve meselenin duygusal kısmını atlıyor. Bu insanların doğru yönlendirmelerle ve dinamiklerle neler yapabileceğini görmüyor. Konuda Yemen'den bahsedilmiş ve Yemen'in medyada görünürlüğü olmadığı söylenmiş mesela. Buna rağmen inatla genel halk suçlanmış. Sizce Yemen'den haberleri olsa tepki koymayacaklar mıydı? Bu sorunun cevabı hayır, koyarlardi ise samimiyetsiz değiller. Sadece bilmiyorlar. Samimiyetten uzak olanlar tepemize tünemiş olan akbabalar. Ayırdını yapmak lazım.

Bu arada derseniz ki ben başkaca spesifik tanımladığım bir kesimi suçluyorum, yanlış anlamışsınız, o zaman tekrar belirtiniz. Ben göremedim zira. Ben sıradan bir Anadolulu'dan bahsediyorum.

Ülkeler arası taraf tutmuyor oluşunuz da bir problematik ama konu dağılmasın, oraya girmeyelim.

Aslında ilk yazımda belli bir kesimi suçladığımı belli etmiştim. İlk yazımda "boykot boykot diye bağırıp iPhone kullanan insan" örneği vermiştim, yeterince açıklayıcı olmadıysa benim sorunum. Kusura bakmayın.

İnsanların araştırmıyor olması yine o insanların sorunu. Ellerinin altında internet var ve internette milyonlarca kaynak var. Kendi oluşturdukları ortamda mutlular ve araştırmak istemiyorlar, sadece belli kişilere tapınmak istiyorlar. Kendi düşünceleri veya kendi fikirleri yok. Taptıkları adamlar ne söylüyorsa onu tekrar ediyorlar. Bu yüzden araştırmak istemeyen, TV'den gördükleriyle hareket eden insanlar benim gözümde suçlu.

Kısaca demek istediğim şey, tekrardan belirtmek gerekirse, boykota karşı değilim. Soykırımı kesinlikle reddetmiyorum, İsrail'i haklı bulmuyorum. Belli bir kesimin boykot anlayışını eleştiriyor ve o kesimin yaptığı boykotu samimiyetsiz buluyorum. Anlatmak istediğim şey sadece ama sadece bu.

Boykot yapmadım ama yapılmasını saçma bulmuyorum. Günümüzde ki çoğu kişi boykotu yanlış anlamış durumda. Ürünü satın alıp ürüne zarar vermek boykot değildir. Boykot ürünü hiç almamaktır. Eğer düzgün şekilde ve çok kişi tarafından da yapılırsa etkili olabilir.

Çevresel koşullar kişinin davranışlarını da etkiler. Doğduğundan beri belirli bir kalıpta yetişmiş insanlardan interneti araştırmak için kullanmalarını beklemek sanki hatalı. Dediğim gibi ben öze bakıyorum, Yemen'de olanlardan haberdar olmuş bir kitlenin realitede neler yapacakları hakkında net bir görüşüm var ve "öküz bunlar" diyip bir kenara geçmeyi de yanlış buluyorum. Düzeltmek için bir şeyler yapılmalı, suçlayarak bir yere varılmaz. Ama ortak paydada buluşmayacağız sanırım, dolayısıyla dil dökmenin fazlasına da lüzum yok diyorum.
Bunun başından beri farkındayım ve bu pozisyonu yanlış buluyorum.

Pekala hocam, yine de seviyeli tartışma için teşekkür ederim. İyi geceler.

Dostum, Filistin'e, İsrail yıllardır zulüm ve soykırım uyguluyor. Sadece bunlar, bu son zamanlarda saldırıyı güçlendirmeye başladılar. Yoksa savaşı hamas falan başlatmadı.

Bu savaşı hamas başlattı. İsrail zulüm uyguluyor muydu bilmiyorum ancak sizi düşünmeye davet ediyorum. İsrail bütün filistinlilere zulüm uygularken Hamas'ın saldırısı sonucu işgale uğrasa ve yapmayın bizde çocuklar var kadınlar var dese nasıl düşünürsünüz?

Bu savaşı hamas başlattı. İsrail zulüm uyguluyor muydu bilmiyorum ancak sizi düşünmeye davet ediyorum.
Bunu keşke en başta söyleseydin, sana bu kadar yanıt vermezdim. Benim önerim, biraz bilgi sahibi olmadığın konularda araştırma yapmadığın sürece münakaşaya girmemen olacaktır.

Bunu keşke en başta söyleseydin, sana bu kadar yanıt vermezdim. Benim önerim, biraz bilgi sahibi olmadığın konularda araştırma yapmadığın sürece münakaşaya girmemen olacaktır.

Araştırırsam bile filistinin haklı olmadığını göreceğim. İsrail'in zamanında çoğu Arap devletini yendiğini biliyorum. Filistinlilerin toprak sattığını biliyorum. Filistinlilerin türklerin yanında durmadıklarını biliyorum. Bu savaşı Filistin'in başlattığını biliyorum. Bunları bilmemin yeterli olacağını düşünüyorum bu konu için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…