wallywestr
Başarılı
Merhaba arkadaşlar, ben Deepcool kasa kullanıyorum ve fanlarım kasanın kendi fanları. Maalesef ki iki hafta önce kasanın arkasındaki fan bozuldu ve ben de Arctic fan aldım. Planım, bozulan fanı çıkarıp yerine yeni aldığım fana takmaktı. Ancak fanımın geldiği gün takmaya çalışırken fark ettim ki öndeki fanlarla arkadaki fan anakartta aynı kabloya bağlıyor ve bu çoklayıcı kablo arka fandan çıkıyordu. Bu yüzden yeni çoklayıcı kablo almam gerekiyordu çünkü yeni aldığım kablo da çoklayıcı kablo kendiliğinden yoktu. Ben de çoklayıcı kabloyu aldım ve bugün kasayı açıp yeni fanı taktım. Çoklayıcı kabloyu kullanarak fanları anakartta bağladım, ardından bilgisayarı açtım ancak hiçbir fan çalışmadı. Acaba sorun kabloda mı diye düşündüm, ardından çoklayıcı kabloyu çıkardım ve yeni aldığım kabloyu tek başına anakartta taktım ancak arka fan yine çalışmadı. Ardından düşündüm ki acaba fan mı bozuk geldi, o yüzden arka fanı anakarttan çıkardım ve çoklayıcı kabloyla birlikte öndeki üç tane fanı anakarta bağladım. Bilgisayarı açtım, yine hiçbir fan çalışmadı. Son olarak hem fan hem kablom arızalı diyerek düşündüm ve eski fanımı geri bağladım çünkü eski fanımın kablosu ile birlikte öndeki üç fan çalışıyordu. Bilgisayarı başlattım ama yine öndekiler dahil hiçbir fan çalışmadı. Buradaki problem ne olabilir ve nasıl çözebilirim?