Kapalı kaynak hiçbir yazılımın senin gizliliğine önem verdiğine kanaat etme.

Brave berbat bir browser, ben bunu 5 sene önce fark ettin. Resmen bir spyware, kendini her yere sokmaya çalışıyor, gerizekalı gerizekali ipe sapa gelmez featurelarını kullanıcının ağzına ağzına sokuyor sürekli.

Yazılımın kullanıcıya faydasından çok farklı faydalara hizmet ettiği aşikar. Gerek yok. Şimdi yeni yeni insanlar Brave'den soğuyor. Güzel.

Gecko tabanlı bu, cihazın iyiyse çok fark olmaz Chromium'lar ile ama nispeten Chromium'lara göre kötü çalışacak. Ama denemeye değer. Telemetriden arındırılmış Firefox gibi düşünebilirsin.

Normal Firefox'a da bakabilirsin. Firefox'da da istediğin özellikker çok iyi ama default olarak telemetri topluyor ve sanırım kapatılamayan telemetriler var. Bunu tam hatırlamiyorum.

Mobil için Mull Browser diyecektim, sadece varlığından haberdardım ama projeyi kapatmışlar, ah lan yazık oldu güzel bi projeye benziyordu da kullanmamıştım hiç.

Malesef ben kullanırken Duck Duck Go'da Google Default arama motoru olarak seçilemiyordu ve Duck Duck Go arama motoru çok berbat.
Hala seçilemiyor. Gizlilik odaklı olduğu için izin vermiyor. Ama ayarlarda "Home" butonuna atayarak hızlıca Google'a gitmek mümkün.
1784188718180.webp

Günlük işler ve webden alışveriş/bankacılık için iki ayrı tarayıcı kullanıyorum. Brave gibi gizliliğe önem veren başka mobil tarayıcı var mı? Parmak izi engellemesi önemli.

Librewolf. O kadar önem veriyor ki günlük kullanıma uyarlayabilmek için birkaç ayarını kapattım