Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba. Brave tarayıcısını kullanırken yaşadığım bir sorun için sizden yardım isteyeceğim. Sorunu açıklamak gerekirse Brave tarayıcısı üzerinde Spotify Web versiyonu çalıştırıldığında, belirli bir süre sonra sekme kendisini kapatıyor ve "Out of Memory" hatası veriyor, kapanıyor benim de sekmeyi yenilemem gerekiyor. Bu durumun oluşmaması için ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Az önce Spotify sekmesinin RAM kullanımına bakmak istedim imlecimi sekmenin üzerine götürünce gözlerime inanamadım. Tam olarak 10.4 GB RAM kullanımı vardı Görev Yöneticisi ile bu kullanıma baktım ve doğruladım, toplam kullanım 20GB olmuştu hemen Spotify web sekmesine tıkladım ve sekme tekrardan çöktü.

Tamam işte bellek sızıntısı oluyor, bunun sende olan RAM miktarı ile bir alakası yok ki. Uygulama kullandığı RAM'i geri işletim sistemine veremiyor ve sonuçta out of Memory hatası alıyorsun. Firefox'ta dene ya da tarayıcını güncelle. Neden ilk mesajında kabul etmedin ki bunu?
Sorunu yaşayan benzer kişiler de bulunuyor örnekteki kullanıcı 5GB RAM miktarı kullanımları görmüş ben Spotify sekmesinde bu değerleri görmedim 1GB sınırını aşmıyor genellikle.

Spotify kaynaklı olabilir hocam ben YouTube'da bu hatayı yaşıyordum.

Ama sen farklı bir tarayıcıdan dene yine bakalım.

Evet dediğiniz gibi bu konuyla alakalı farklı postlarda var. Spotify Web Player'ı açtıktan sonra arkada başka işlemler yaparken mi oluyor bu durum yoksa sekmenin açık olduğu durumlarda da yaşıyor musunuz ?

Ben Spotify sekmesi odakta değilken arkada başka programları kullanıyorsanız tarayıcı az kaynak tüketmek için Spotify'ı kısıtlıyor olabilir. Bu durumdan kaynaklıda Out of Memory hatası almanız muhtemel gibi. Brave kullanmadığım için aklıma tek bu durum geliyor.

Brave çıktığından bu yana RAM konusunda iyi bir tarayıcı değil. Yanlış anlaşılmak istemem uygulaması varken neden Web Player kullanıyorsunuz ?

Spotify kaynaklı olabilir hocam ben YouTube'da bu hatayı yaşıyordum.
Youtube'da bu hatayı yaşıyorum deyip Spotify kaynaklı olabilir demişsin sunduğun argümanla konunun alakası yok arkadaş Brave'de aynı sorunu yaşayanlar var diyor sen hala Spotify kaynaklı olabilir diyorsun. Beğenmedim atınca da rahatsız oluyorsun.

Evet dediğiniz gibi bu konuyla alakalı farklı postlarda var. Spotify web Player'ı açtıktan sonra arkada başka işlemler yaparken mi oluyor bu durum yoksa sekmenin açık olduğu durumlarda da yaşıyor musunuz?

Ben Spotify sekmesi odakta değilken arkada başka programları kullanıyorsanız tarayıcı az kaynak tüketmek için Spotify'ı kısıtlıyor olabilir. Bu durumdan kaynaklıda out of Memory hatası almanız muhtemel gibi. Brave kullanmadığım için aklıma tek bu durum geliyor.

Brave çıktığından bu yana RAM konusunda iyi bir tarayıcı değil. Yanlış anlaşılmak istemem uygulaması varken neden web Player kullanıyorsunuz?

Spotify web açıldıktan sonra sekme yanda dururken, Techolay'da gezinti yaparken veya arka planda oyun oynarken gibi senaryolarda bu sorun yaşanıyor odak Spotify Web'de olmadığı için Brave siteye müdahale ediyor olabilir evet mantıklı bir düşünce neden Spotify web kullandığıma gelecek olursak Spotify web üzerinde uBlock Origin eklentisi ile reklamları engelleyebiliyorum Spotify istemcisindeki reklamlar çok rahatsız edici oluyor.

Evet dediğiniz gibi bu konuyla alakalı farklı postlarda var. Spotify web Player'ı açtıktan sonra arkada başka işlemler yaparken mi oluyor bu durum yoksa sekmenin açık olduğu durumlarda da yaşıyor musunuz?

Ben Spotify sekmesi odakta değilken arkada başka programları kullanıyorsanız tarayıcı az kaynak tüketmek için Spotify'ı kısıtlıyor olabilir. Bu durumdan kaynaklıda out of Memory hatası almanız muhtemel gibi. Brave kullanmadığım için aklıma tek bu durum geliyor.

Brave çıktığından bu yana RAM konusunda iyi bir tarayıcı değil. Yanlış anlaşılmak istemem uygulaması varken neden web Player kullanıyorsunuz?

YouTube'da bu hatayı yaşıyorum deyip Spotify kaynaklı olabilir demişsin sunduğun argümanla konunun alakası yok arkadaş Brave'de aynı sorunu yaşayanlar var diyor sen hala Spotify kaynaklı olabilir diyorsun. Beğenmedim atınca da rahatsız oluyorsun.

Spotify kaynaklı olabilir dedim sadece ama sen yine de farklı bir tarayıcıdan dene dedim çünkü Chrome tarayıcısındada bu sorunu yaşamışlar uzatma lütfen.

Sorunu yaşayan benzer kişiler de bulunuyor örnekteki kullanıcı 5GB RAM miktarı kullanımları görmüş ben Spotify sekmesinde bu değerleri görmedim 1GB sınırını aşmıyor genellikle.

O bellek sızıntısı, ama sende öyle bir şey olmadığı halde hata vermiş sanırım. Bence başka tarayıcı deneyin.

Anladım ben Premium kullanıyorsunuz diye düşünürek yazmıştım. O zaman Edge veya Chrome aracılığı ile Spotify'ı Web APP olarak yükleyin. Eklentiler bu Web APP'lerde sorunsuz çalışıyorlar. Böyle yaparsanız bu hatayı alacağınızı düşünmüyorum. Ben Edge'de daha önce böyle bir sorunla karşılaşmadım.

O bellek sızıntısı ama sende öyle bir şey olmadığı halde hata vermiş sanırım. Bence başka tarayıcı deneyin.

Az önce Spotify sekmesinin RAM kullanımına bakmak istedim imlecimi sekmenin üzerine götürünce gözlerime inanamadım. Tam olarak 10.4 GB RAM kullanımı vardı Görev Yöneticisi ile bu kullanıma baktım ve doğruladım, toplam kullanım 20GB olmuştu hemen Spotify web sekmesine tıkladım ve sekme tekrardan çöktü.

Tamam işte bellek sızıntısı oluyor, bunun sende olan RAM miktarı ile bir alakası yok ki. Uygulama kullandığı RAM'i geri işletim sistemine veremiyor ve sonuçta out of Memory hatası alıyorsun. Firefox'ta dene ya da tarayıcını güncelle. Neden ilk mesajında kabul etmedin ki bunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tamam işte bellek sızıntısı oluyor, bunun sende olan RAM miktarı ile bir alakası yok ki. Uygulama kullandığı RAM'i geri işletim sistemine veremiyor ve sonuçta out of Memory hatası alıyorsun. Firefox'da dene ya da tarayıcını güncelle. Neden ilk mesajında kabul etmedin ki bunu?

O bellek sızıntısı ama sende öyle bir şey olmadığı halde hata vermiş sanırım.

Sende böyle bir kullanım olmadığı halde hata vermiş sanırım demişsiniz kullanımı görünce paylaştım kabul etmeme gibi bir durum yok.

Sorun muhtemel olarak Brave ile alakalı Firefox sorunsuz olarak 30 dakikadır müzik çalıyor Brave bu sürede 3 kez çöktü.

Son düzenleme: