1-2 gün önce Brave'ye geçtim hocam ve genel olarak memnunum tarayıcıdan. Tek beğenmediğim noktası "cüzdan, VPN, leo" tarzı kullanmayacağım araçları kapatamamam. Onun dışında şu anda gayet memnunum.
Brave iyi güzel ama kripto ve yapay zeka ürünlerini zorla kullandırtmaya çalışması hoş değil. Bazıları flags'ten kapatılabiliyor. Ben de mobilde Brave, PC'de Opera kullanıyorum. Chrome tarayıcı değilmiş resmen onu anladım.

Mobilde performans sorunları olmasa Firefox kullanacaktım kesinlikle. Çünkü benim için en önemli iki eklentiyi mobilde kullanabilecektim. Biri uBlacklist diğeri ise uBlock Origin.

Brave iyi güzel ama kripto ve yapay zeka ürünlerini zorla kullandırtmaya çalışması hoş değil. Bazıları Flags'ten kapatılabiliyor. Ben de mobilde Brave, PC'de Opera kullanıyorum. Chrome tarayıcı değilmiş resmen onu anladım.

Mobilde performans sorunları olmasa Firefox kullanacaktım kesinlikle. Çünkü benim için en önemli iki eklentiyi mobilde kullanabilecektim. Biri ublacklist diğeri ise uBlock Origin.

Flags'tan kapatılabilecekler için bildiğiniz bir rehber var mı hocam?

Brave ve Opera MV2 desteğini ve özellikle uBlock Origin'e olan desteklerini sürdüreceklerini açıkladılar. Brave'in eklenti ayarları içinden uBlock Origin ve diğer MV2 eklentileri etkinleştirilebiliyor. Opera'nın zaten kendi eklenti mağazası var. Yani Chromium için alternatif var.

Alternatif var dediğiniz şeyin temelleri zaten Chrome :D Piyasanın devi Chrome bunu bırakmışken diğerlerinin uzun süre sürdüreceğine inanmıyorum. Bir zaman sonra hepsi teker teker Chrome'un yeni kurallarına uyacaktır. :thumbsup:

Alternatif var dediğiniz şeyin temelleri zaten Chrome :D Piyasanın devi Chrome bunu bırakmışken diğerlerinin uzun süre sürdüreceğine inanmıyorum. Bir zaman sonra hepsi teker teker Chrome'un yeni kurallarına uyacaktır. :thumbsup:
Brave reklam engelleyiciyi direkt kod tabanına entegre ettiği için bir şey olmayacağını söylüyor. Eklenti olarak desteği bıraksalar da yerleşik reklam engelleyici bundan zarar göreceğini sanmıyorum. Şunun şurasında hazirana ne kaldı hepimiz bekleyip görelim.

Zorunda değiller. Kod tabanında değişiklik yapabiliyorlar haliyle istedikleri özellikleri istedikleri desteği verebilirler. Chromium'da dahili reklam engelleme özelliği yok ancak rakiplerinde var. Bu da öyle bir şey. Dediğin gibi olsaydı tüm Chromium tabanlı tarayıcılar Chrome gibi görünürdü ve Chrome'dan tonlarca fazla özellik sunamazlardı. 👍🏻

Brave reklam engelleyiciyi direkt kod tabanına entegre ettiği için bir şey olmayacağını söylüyor. Eklenti olarak desteği bıraksalar da yerleşik reklam engelleyici bundan zarar göreceğini sanmıyorum. Şunun şurasında hazirana ne kaldı hepimiz bekleyip görelim.
Haziran ayından sonra bile desteği sürdürecekler emin olabilirsiniz. Her şey kendi ellerinde buna kimse engel olamaz.

Aynen, bakalım görelim. Daha önce de bu tarz değişikliklerde piyasa yine Chrome'a uyum sağlamıştı. Sağlamayan Firefox gibiler de performans veya hızdan ödün vererek niş kitleleri ile yaşamaya çalışmıştı. Bunun değiştiğini pek sanmam.

Zorunda değiller. Kod tabanında değişiklik yapabiliyorlar haliyle istedikleri özellikleri istedikleri desteği verebilirler. Chromium'da dahili reklam engelleme özelliği yok ancak rakiplerinde var. Bu da öyle bir şey. Dediğin gibi olsaydı tüm Chromium tabanlı tarayıcılar Chrome gibi görünürdü ve Chrome'dan tonlarca fazla özellik sunamazlardı. 👍🏻

Tüm Chromium tabanlı tarayıcılar Chrome gibi görünmüyor ama Chrome deneyiminden de yukarısını vermiyorlar. Neyse, üstte arkadaşın dediği gibi haziranı bekleyip görelim. Ben şahsen Chrome'un desteği kestiği bir şeye diğerlerinin uzun vadede destek vereceğine inanmıyorum. Daha önce de böyle oldu, desteği sürdüren bir Firefox kaldı onun da durumu ortada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm Chromium tabanlı tarayıcılar Chrome gibi görünmüyor ama Chrome deneyiminden de yukarısını vermiyorlar. Neyse, üstte arkadaşın dediği gibi Haziran'ı bekleyip görelim. Ben şahsen Chrome'un desteği kestiği bir şeye diğerlerinin uzun vadede destek vereceğine inanmıyorum. Daha önce de böyle oldu, desteği sürdüren bir Firefox kaldı onun da durumu ortada.
Brave ve Opera dışında MV2 desteğini sürdüreceğini söyleyen başka tarayıcı yok.

What Manifest V3 means for Brave Shields and the use of extensions in the Brave browser | Brave

Opera will always help you block ads natively

Bu konuda ciddi ve istekliler.