YavuzKyr

Uzman
Selamlar merhabalar,

Arıtıcı taktırmak istemediğimden ötürü Brita gibi portatif su arıtma makinelerine bakıyordum ama birden fazla Brita modeli olduğunu gördüm ve modeller arasında da tahmin edebileceğiniz gibi fiyatlar değişiyor. Bunlardan hangisi en kaliteli ve değişen şeyler nelerdir?

Bunlar musluk suyundaki klor ve bazı suyun tadını olumsuz etkileyebilecek şeyleri filtreleyerek suyun kalitesini iyileştirmeyi hedefliyor. Yaptığı filtreleme tam bir filtreleme sayılmaz, güvenliğinden emin olunmayan suları filtreleyemediğinden kullanılamıyor. Marka bilinirliği çok olduğu ve reklamları çok çıktığından bir tek Brita'yı biliyorum.

Değişen tek şey filtre sanırsam. Gerisi zaten plastik sürahi. Tabii bu filtrelerin sarf malzemesi olduğunu unutmamak gerek. Düzenli aralıklarla değişmesi lazım. Arıtma daha iyi bir çözüm olabilir kullanacağınız su miktarına göre. İyi arıtma modelleri ısıtma ve soğutma da yapabiliyor.

Benim yaşadığım yerde musluktan akan su ekstrem seviyede sert olduğu için çayım için veya kahve makinem için kullanıyorum. Bunların çalışma mantığı gayet basit "filtre" içinde aktif karbon veya benzeri ion değişimi maddeleri bulunuyor ve sudaki + yüklü katyonları ve ağır metalleri tutar. Dolayısıyla farklı modeller olsa bile çalışma şekillerinde bir fark olduğunu düşünmüyorum. Kullandığım model ise aşağıda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim yaşadığım yerde musluktan akan su ekstrem seviyede sert olduğu için çayım için veya kahve makinem için kullanıyorum. Bunların çalışma mantığı gayet basit "filtre" içinde aktif karbon veya benzeri ion değişimi maddeleri bulunuyor ve sudaki + yüklü katyonları ve ağır metalleri tutar. Dolayısıyla farklı modeller olsa bile çalışma şekillerinde bir fark olduğunu düşünmüyorum. Kullandığım model ise aşağıda.

Peki Marella'nın Style'dan farkı nedir?

Konudan alakasız soruyorum (umarım yasak değildir) arıtıcıdan daha masraflı olmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör: