British Shorthair vs Scottish Fold

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EyDo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 448
  • Etiketler Etiketler
    british

EyDo

Becerikli
İyi sosyaller, kedi alacağım hangisi alınmalı? Bakımı için çok uğraşmak istemiyorum; sakin olsun, hırçın olmasın, evde bazen kendi kendine oyun oynasın koştursun enerjisi yüksek olsun istiyorum. Bunlardan hangisinde (hangi türde) hepsi mevcuttur?

Son düzenleyen: Moderatör:
1-) Cins kedilerin çoğu ama özellikle British ve Scottish cinsi kediler sizin beklentilerinizin aksine uyuşuk, hantal, oyunu çok sevmeyen hayvanlardır.
2-) Cins kedilerin bakım maliyetleri yüksektir ve uğraştırıcıdır özellikle British ve Scottish cinsi kediler genetik olarak hastalıklı hayvanlar olduğu için veterinerlere abonelik açtırsanız yeridir gibi bir durum oluşuyor. Kısaca böyle kaygılarınız varsa özellikle bu iki cinsten uzak durun.

Bu hayvanlar sizi eğlendirmek için, bir heves uğruna alınacak canlılar değildir. Hayatınızın en az 10-15 yılını ona göre planlamanız gerekecek, tüyü, hastalığı, tuvaleti, işemesi olacak hatta zaman zaman size ve sevdiklerinizin sağını solunu kanatacak, yemeklerden tüylerini ayıklamanız gereken hayvanlardır. Bunları göze alıp hayvan sahiplenin, yoksa 2-3 ay sonra Facebook gruplarında kedinize ev bulmak için debelenirsiniz.

Omrum hep kedilerin icinde gecti. Pek cok turun kronik hastaliklari var. Kedi sahiplenirken onceden hastaliklarini ve bakimlarini iyice ogrenmelisiniz. Scottish Fold'larda eklem hastaliklari cok yaygin. Bu kedicikler hep hareketsiz kalıyor yetiskin olunca maalesef. Bir kosede yastik gibi hareketsiz kalıyorlar hareket etmek canlarini yaktigi icin. British Shorthair beslemedim ama onlarin da kronik hastaliklari var tabii. Bana kalsa alin sokaktan tekir besleyin. Biraz yaramaz olur ama hep sizinle uyur, arada gelir gobusunuzu falan patiler.

Arkadaşlar sahiplenecegim, arkadaşımdan almayacağım parayla yani

Tekirlerde sakin hayvan olmadıkları için almak istemiyorum yani bilemedim sizce hangisi daha iyi?

Scottish Fold iyidir hocam. Gündüz uyanmaz gece uyumaz. En sakinlerinden biridir. Benimki sevdirmiyor bile.
Aklımda zaten o vardı da bir şey sormak istiyorum. Evde zamanım çok var ve oyun oynamaktan sıkılıyorum oyun oynuyorlarmı? Enerjiklermi? Çok oynayamam tabikide ama arada bi oynarım

Scottish Fold iyidir hocam. Gündüz uyanmaz gece uyumaz. En sakinlerinden biridir. Benimki sevdirmiyor bile.
Yani enerjik bir hayvan mı öyle sadece yatması için almayacağım hayvanı tabii. Evlat gibi beslemek istiyorum o yüzden .

Aklımda zaten o vardı da bir şey sormak istiyorum. Evde zamanım çok var ve oyun oynamaktan sıkılıyorum oyun oynuyorlarmı? Enerjiklermi? Çok oynayamam tabikide ama arada bi oynarım
İlgisini çekecek bir oyuncak gibi bir şey bulursanız oynuyorlar.
Arkadaki peluşla oynamayı çok seviyor. Üzerine falan atıyorum havada yakalıyor falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…