Şu YouTube'da kapanacak ülke Afganistan olacak şeriat geliyor gelecek diyen aveller nerede?
Güney Kore de Twitch ile ilgili ceza ve yaptırım uygulamıştı mesela ama Türkiye kapatınca bizimkilerin peşine bir ağıt yakmadıkları kaldı. Felaket tellallığı konusunda milletimizin üstüne yoktur muhtemelen.

Şu sekil bilgisiz olacaksın. Kafan rahat olur, oturduğun yerden tükürürsün etrafa.

Şeriat öyle "bugün şeriata geçtik" şeklinde gelmez arkadaşım. Öyle bir dünya yok.

Yani ülkede onca şey olurken "eheuheu gelmedi işte şeriat" demek bambaşka bir seviye. Beyninizi hamamda keseletin.

Ha bu arada Twitch kara para aklamanın merkezlerinden elbette. Değinmek istediğim, canımı sıkan nokta yukarıdaki arkadaşlar gibi vurdumduymaz olanlar. Ek parantez açmış olalım.

Şeriat gelmedi tarzı bir tabir kullanmadım. Şeriat gelmesi durumunda bile Twitch'in kapatılması en son düşünülecek bir detay. Ayrıca kumar ülkemizde yasak ve bunun şeriat ile bir ilgisi yok. Eğer konuyu az çok biliyorsanız kumar yayınlarından dolayı kapatıldığını da biliyorsunuzdur. Muhalif olmak için her şeye "şeriat geliyor kesin" demeye gerek de yok. Tabii "beyninizi hamamda keseletin.","kafan rahat olur, oturduğun yerden tükürürsün etrafa.
"Gibi tabirler kullanan bir insanın bunların hakkında ne kadar mantık yürütebileceği de şüpheli.

Kısmen savunuyorum hocam. Ülkemizde kumar yasak ve kumarın internetten oynanması/özendirilmesi da mutlaka yasak olmalı. Fakat kategoriyi ülkemize kapatarak da çözülebilirdi bu sorun. En başta Türkiye'den kumar yayını yapanlara ceza verilmesi lazım. Bir de ben YouTube'un kapanamayacağını defalarca söyledim fakat inanmadılar. Bu arada örnek verdiğim bütün mesajlar gerçek ve gördüğüm mesajlar.
Evet tam olarak dediğinize katılıyorum hocam, kısa tutmak için detaylara girmemiştim ancak siz ağzımdan almışsınız :love: Elinize sağlık.

Ülkenin kurallarını takmadan yayın yapan bir platformun kapanacağı tahmin edilebilirdi zaten. BTK doğru olanı yaptı bu ülkede "yasa dışı kumar" yasak! Kaldırdılar şimdi de açıldı bu kadar basit. YouTube'u da isteseler yasaklarlardi ama yapmadılar. Göz dağı gibi bir şey oldu kick ve Twitch.

Şu YouTube'da kapanacak ülke Afganistan olacak şeriat geliyor gelecek diyen aveller nerede?
Doğru diyorsun, doların 7-8₺ olması da imkansız zaten öyle bir şey olması için ülkenin içinden geçmeleri lazım. "Bu kadarı da olmaz" dediğimiz her şey bir bir başımıza geldi ne zaman akıllanacaksınız acaba merak ediyorum doğrusu.

1708956075853.webp

Güney Kore de Twitch ile ilgili ceza ve yaptırım uygulamıştı mesela ama Türkiye kapatınca bizimkilerin peşine bir ağıt yakmadıkları kaldı. Felaket tellallığı konusunda milletimizin üstüne yoktur muhtemelen.
Hocam sosyal medya uygulaması kullanıyor musunuz? Geçen gün ki konu da TikTok beğenmiyordunuz da bu yüzden sordum. Şimdi de Güney Kore'yi örnek veriyorsunuz. Sosyal Medya'ya karşı bir önyargınız var galiba?

Ayrıca kumar ülkemizde yasak ve bunun şeriat ile bir ilgisi yok. Eğer konuyu az çok biliyorsanız kumar yayınlarından dolayı kapatıldığını da biliyorsunuzdur.
Bet işi hakkında azıcık bilginiz varsa undergroundda neler döndüğünün farkındasınızdır. Bu tip yayın platformlarında oynanan "kumar"ın genele vurulduğunda %5'lik payı yoktur. Herkes illegal olarak kumar oynuyor ve devlet göz yumuyor.

Yani mesele "yüce devletimiz hukuk uyguluyor, kanunu yerine getiriyor" muhabbeti değil.

AKP hükumeti yine boş havayı sıralanmış oldu bu hamlesiyle. Lakin sizin mesajinizdan çıkan "kapatılması gerekiyordu zaten" manası samimi değil. En azından yukarıda yazdıklarımın bir noktada bilincinde olmuşsanız; ya bu yorumu yapmazdınız yahut dediğim gibi bu şekilde "samimi olmayan" duyarı kasmış olurdunuz.
Muhalif olmak için her şeye "şeriat geliyor kesin" demeye gerek de yok. Tabii "beyninizi hamamda keseletin.","kafan rahat olur, oturduğun yerden tükürürsün etrafa." gibi tabirler kullanan bir insanın bunların hakkında ne kadar mantık yürütebileceği de şüpheli.
Dediğim gibi, AKP'nin bu hamlesi özgürlük kısıtlamak amaçlı yahut hükümet, "otoritemize biat edeceksiniz" çekiyor şirketlere, bilemiyorum. Yoksa bet piyasası arkadan dönüyor. Hem de hiç olmadigi kadar büyük seviyelerde dönüyor.

GoodbyeDPI'a vs. gerek yok, normal DNS değişirseniz modem arayüzünden her siteye girebiliyorsunuz.
Kimin hangi yöntemi kullandığını merak ettim, mobil cihaz kullandığım için bunları yapamıyorum. Normal VPN kullanıyorum o da modlu APK şeklinde. Verebileceğiniz bir DNS adresi var mıdır? Modem arayüzünde denemeyi isterim.