Makaleler
43
BTK'nın yeni yönetmelik taslağına göre Type-C Türkiye'de de zorunlu hâle getirilecek. Bu şekilde yılda 1 milyar 125 milyon lira tasarruf sağlaması bekleniyor.

IMG_4099.webp

Taslağa göre, yönetmeliğin hükümleri, telefon, tablet ve dijital kameralar gibi ürünler için 28 Aralık 2024'ten itibaren uygulanmaya başlayacak. Yönetmelik hükümleri, sadece dizüstü bilgisayarlar (laptoplar) için 28 Nisan 2026'dan itibaren uygulanacak.

Bana göre ülkemizin böyle gelişmeleri takip etmesi güzel bir şey.​

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptoplarda ve telefonlarda sadece Type C mi olacak?
Laptop'larda olamaz, özellikle oyun laptoplarına yetecek kadar güç veremiyorlar hala.
Belki seçenek sunulabilir, benim bilgisayarımda var mesela Type-C bağlandığında "Yavaş şarj bağlandı" olarakType-C şarjı desteklliyor.

Laptop'larda olamaz, özellikle oyun laptoplarına yetecek kadar güç veremiyorlar hala.
Belki seçenek sunulabilir, benim bilgisayarımda var mesela Type-C bağlandığında "Yavaş şarj bağlandı" olarakType-C şarjı desteklliyor.

2026'ya kadar yeni teknolojiler çıkar diye düşünüyorum.

Trilyon çeşit Type C olması Type C'yi zorunlu yapmayı anlamsız kılıyor. Üreticiler bile özelliklerini adam akıllı söylemiyor. Macbook falan gibi bilindik alet değilse ve ürünün sayfasına yazmaya zahmet etmedilerse üreticiden cımbızla bilgi alıyorsunuz.