Epic games ve Steam oyunları linux ile uyumlu yapılabiliyor ama buradan bağımsız oyunlar pek yapılamıyor yada kendilerinin Linux desteği varsa oynanıyor diye biliyorum doğru mudur?Evet, okuyacağınız rehberde GNU/Linux'ta herhangi bir dağıtım üzerinde çalıştıramanızın, çalıştırsanız dahi hatasız bir şekilde oynamanızın imkansız olduğu oyunları listeleyeceğim.
Listedeki oyunların neredeyse tamamı Online odaklı oyunlar ve çalışmama sebepleri de malumunuz; Anti-Cheat yani hile koruma yazılımları.
League of Legends
Sebep: Anti-Cheat (Vanguard)
Rapor
Valorant
Sebep: Anti-Cheat (Vanguard)
Rapor
EA Sports FC™ 24
Sebep: Anti-Cheat & Launcher (EA)
Rapor
Fortnite
Sebep: Anti-Cheat (BattlEye)
Rapor
Forza Motorsport
Sebep: ?
Rapor
Destiny 2
Rapor
PUBG: BATTLEGROUNDS
Rapor
Tom Clancy's Rainbow Six: Siege
Not: Galiba offline olarak oynayabiliyorsunuz, botlarla kapışırsınız artık. (!)
Rapor
Battlefield 2042
Rapor
Liste daha da uzatılabilir, ben listeyi en çok oynanan oyunlardan oluşturmaya çalıştım.
Aşağıda belirttiğim kaynaklardan siz de oynadığınız oyunun Linux'ta çalışıp çalışmadığını öğrenebilirsiniz.
Are We Anti-Cheat Yet? & ProtonDB
Detaylar
Kim cevapladı?Başka konuda da söyledim, yine söyleyeceğim.
Mazoşist değilseniz Linux'ta oyun oynamaya çalışmayın. Dual boot yapın, Windows'ta oynayın. Oyun oynayasınız kaçtı mı? Bi' reboot, hop geri Linux. Taş çatlasın 30 saniye sürecek bi' reboot varken her oyun için ayrı bi' güreşe girmeye gerek yok.
Yazılım da donanım da müsait, her platformun meyvesini yiyebilecekken bu tarz ucuz başlıklı, kafa karıştırıcı konulara hele hiç gerek yok.
Mazoşist değilseniz Linux'ta oyun oynamaya çalışmayın. Dual boot yapın, Windows'ta oynayın. Oyun oynayasınız kaçtı mı? Bi' reboot, hop geri Linux. Taş çatlasın 30 saniye sürecek bi' reboot varken her oyun için ayrı bi' güreşe girmeye gerek yok.
Yazılım da donanım da müsait, her platformun meyvesini yiyebilecekken bu tarz ucuz başlıklı, kafa karıştırıcı konulara hele hiç gerek yok.
Başka konuda da söyledim, yine söyleyeceğim.
Özellikle tek oyunculu oyunlarda, genel olarak çoğu oyun iki tık ile oynanabiliyor. Anca bazı oyunlar açılmayabiliyor, onun için bir Windows Dual boot en iyisi.
Bu oyunları oynamıyorum ve Linux'da kalacağım. 
Penguen
Üstün
Ben denediğim tüm offline bağımsız oyunları sıkıntı yaşamadan oynadım. Çok kıyıda köşede kalmış, Steam'de 10 incelemesi falan olan bir oyun değilse oynayacağınız oyun, Linux'ta sorun yaşamazsınız.Epic games ve Steam oyunları linux ile uyumlu yapılabiliyor ama buradan bağımsız oyunlar pek yapılamıyor yada kendilerinin Linux desteği varsa oynanıyor diye biliyorum doğru mudur?
leomessi10
Başarılı
Evet, okuyacağınız rehberde GNU/Linux'ta herhangi bir dağıtım üzerinde çalıştıramanızın, çalıştırsanız dahi hatasız bir şekilde oynamanızın imkansız olduğu oyunları listeleyeceğim.
Listedeki oyunların neredeyse tamamı Online odaklı oyunlar ve çalışmama sebepleri de malumunuz; anti-cheat yani hile koruma yazılımları.
League of Legends
Sebep: Anti-cheat (Vanguard)
Rapor
Valorant
Sebep: Anti-cheat (Vanguard)
Rapor
EA Sports fc™ 24
Sebep: Anti-cheat & Launcher (EA)
Rapor
Fortnite
Sebep: Anti-cheat (BattlEye)
Rapor
Forza Motorsport
Sebep?
Rapor
Destiny 2
Sebep?
Rapor
PUBG: Battlegrounds
Sebep?
Rapor
Tom Clancy's Rainbow Six: Siege
Sebep?
Not: Galiba offline olarak oynayabiliyorsunuz, botlarla kapışırsınız artık. (!)
Rapor
Battlefield 2042
Sebep?
Rapor
Liste daha da uzatılabilir, ben listeyi en çok oynanan oyunlardan oluşturmaya çalıştım.
Aşağıda belirttiğim kaynaklardan siz de oynadığınız oyunun Linux'ta çalışıp çalışmadığını öğrenebilirsiniz.
Are We Anti-Cheat Yet? & ProtonDB
Dün geçtim fakat ben fazla oyun oynamam şu anlık memnunum
Ben denediğim tüm offline bağımsız oyunları sıkıntı yaşamadan oynadım. Çok kıyı da köşede kalmış, Steam'de 10 incelemesi falan olan bir oyun değilse oynayacağınız oyun, Linux'ta sorun yaşamazsınız.
Hocam siz peki hangi dağıtımı kullanıyorsunuz ?
Penguen
Üstün
Şu an Fedora kullanıyorum.
RecepBaltasiSevenInsan
Yetkin
Yorumlara bakılırsa sanırım başka bir şey kullanıyorum. AC desteği sunmayanlar hariç sorun yaşadığımı hatırlayamıyorum.
PLatformun etkisini Linuxda yiyip fpsimi katlıyorum DXVK sağ olsun.Başka konuda da söyledim, yine söyleyeceğim.
Yararlı bir konu olmuş, teşekkürler. Maalesef UWP kullanan hiçbir oyunu oynamak mümkün değil.
Yeni konular
-
Uygun fiyatlı markaların monitörleri alınır mı?
- EmirEffect
-
-
-
-
-
-
-
-