Penguen

Üstün
Makaleler
5
Yer
Orion Arm
🐧 Evet, okuyacağınız rehberde GNU/Linux'ta herhangi bir dağıtım üzerinde çalıştıramanızın, çalıştırsanız dahi hatasız bir şekilde oynamanızın imkansız olduğu oyunları listeleyeceğim.
Listedeki oyunların neredeyse tamamı Online odaklı oyunlar ve çalışmama sebepleri de malumunuz; Anti-Cheat yani hile koruma yazılımları.

League of Legends
Sebep: Anti-Cheat (Vanguard)
Rapor

Valorant
Sebep: Anti-Cheat (Vanguard)
Rapor

EA Sports FC™ 24
Sebep: Anti-Cheat & Launcher (EA)
Rapor

Fortnite
Sebep: Anti-Cheat (BattlEye)
Rapor

Forza Motorsport
Sebep: ?
Rapor

Destiny 2
Rapor

PUBG: BATTLEGROUNDS
Rapor

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege
Not: Galiba offline olarak oynayabiliyorsunuz, botlarla kapışırsınız artık. (!)
Rapor

Battlefield 2042
Rapor

Liste daha da uzatılabilir, ben listeyi en çok oynanan oyunlardan oluşturmaya çalıştım.
Aşağıda belirttiğim kaynaklardan siz de oynadığınız oyunun Linux'ta çalışıp çalışmadığını öğrenebilirsiniz.
👇

Are We Anti-Cheat Yet? & ProtonDB

🐧 Evet, okuyacağınız rehberde GNU/Linux'ta herhangi bir dağıtım üzerinde çalıştıramanızın, çalıştırsanız dahi hatasız bir şekilde oynamanızın imkansız olduğu oyunları listeleyeceğim.
Listedeki oyunların neredeyse tamamı Online odaklı oyunlar ve çalışmama sebepleri de malumunuz; anti-cheat yani hile koruma yazılımları.

League of Legends
Sebep: Anti-cheat (Vanguard)
Rapor

Valorant
Sebep: Anti-cheat (Vanguard)
Rapor

EA Sports fc™ 24
Sebep: Anti-cheat & Launcher (EA)
Rapor

Fortnite
Sebep: Anti-cheat (BattlEye)
Rapor

Forza Motorsport
Sebep?
Rapor

Destiny 2
Sebep?
Rapor

PUBG: Battlegrounds
Sebep?
Rapor

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege
Sebep?
Not: Galiba offline olarak oynayabiliyorsunuz, botlarla kapışırsınız artık. (!)
Rapor

Battlefield 2042
Sebep?
Rapor

Liste daha da uzatılabilir, ben listeyi en çok oynanan oyunlardan oluşturmaya çalıştım.
Aşağıda belirttiğim kaynaklardan siz de oynadığınız oyunun Linux'ta çalışıp çalışmadığını öğrenebilirsiniz.
👇

Are We Anti-Cheat Yet? & ProtonDB

Age of History 2'nin modları da çalışmıyor Linux'da.

Son düzenleme:
Ben dual boot Arch ve Win11 kullanıyorum. CS2 ve LoL oynuyorum. Son haberlerden sonra Win11 kurdum, yoksa Lutris LoL iyi çalışıyordu. Umarım ileriki bir zamanda Linux için bir Vanguard varyantı çıkarılabilir.
LoL ve Valorant konusunda Riot'un resmi Vanguard desteği getirmesini beklemekten başka çaremiz yok maalesef. :(
Age of History 2'nin modları da çalışmıyor Linux'da.
AoH 2 modları bildiğim kadarıyla .exe olarak paylaşılıyor. Wine türevi bir program ile çalıştırılması mümkün olabilir.