Tunayx

Uzman
Merhaba, test yaptım ve böyle bir sonuç çıktı. Sanırım en fazla a+ oluyormuş onu nasıl yapabilirim? Türk Telekom fiber kullanıcısıyım. 100Mbps download 20 Mbps uploadım var. Vestel DWG9000 modemim var. Ethernet kablom CAT 5e.

1743854237847.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
O modeme göre oranlar iyiymiş. Gerçi fiber olduğundan büyük ihtimalle. Biz VDSL kullanıcıları olarak eziyet çekiyoruz. TT izin veriyorsa farklı modem alabilirsiniz. Mesela ben Keenetic bir modeme geçince D-F alırken şu an B alıyorum. Eğer hız sabitlemesi yaparsam A oluyor.

Veya videodaki yöntemleri deneyebilirsiniz. Hız sabitlemeyi o modemle yapabilirsiniz.

Ayrıca kabloyu Cat6 veya daha üstü bir kablo almanızı öneririm. Elbette Cat6 fiber hızlar için ama daha stabil olur.

Ben türk telekom ftth ile mr70x router kullanıyorum. Sağlayıcım netbone. 1 yıl önce bufferbload test sonucum c-d çıkarken şu an a çıkıyor. Benim tarafımda değişken yok. Bu sebeple sadece son kullanıcı kaynaklı olarak bufferbloat durumunda iyiye veya kötüye gidilebileceğini düşünmüyorum. Bağlantı size ulaşana kadar üzerinden geçilen ekipmanların, yani her bir değişkenin ayrı ayrı, etkisi var. Bu durumda bağlantı üzerinde her hangi bir kısıtlayanın verebileceği tavan değerinde hizmet kaliteniz değişiyor.