serhatmorgan

Uzman
Keenetic modem aldım ve ayarları bu şekilde yaptım. Bufferbloat sonucum A+ çıktı ama low latency gaming uyarısı almaya devam ediyorum. Bunun sebebi nedir? Bufferbloat için QoS ayarlarını yapmadan önceki internet hızımı da bıraktım.

Ekran görüntüsü 2026-03-08 184733.webp

Ekran görüntüsü 2026-03-08 184840.webp

Ekran görüntüsü 2026-03-08 184812.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Keenetic modem aldım ve ayarları bu şekilde yaptım. Bufferbloat sonucum A+ çıktı ama low latency gaming uyarısı almaya devam ediyorum. Bunun sebebi nedir? Bufferbloat için QoS ayarlarını yapmadan önceki internet hızımı da bıraktım.

Eki Görüntüle 231739
Eki Görüntüle 231741
Eki Görüntüle 231742
Sizin sorununuz aslında Unloaded olarak geçen gecikme değerinizin yüksek olması. Bu da genellikle kullandığınız ISS'nin Cloudflare İstanbul sunucuları için peering anlaşması olmamasından kaynaklı. Superonline mı kullanıyorsunuz?

Cloudflare'a peering'i olmayan ISS'lerde Romanya'daki Cloudflare sunucularına bağlantı yapılıyor. Bu da ping değerinin 53 ms çıkmasına neden oluyor.

Bufferbloat testinin tüm değerlerini ve Bufferbloat sonucunun linkini atabilir misiniz?

Sizin sorununuz aslında unloaded olarak geçen gecikme değerinizin yüksek olması. Bu da genellikle kullandığınız ISS'nin Cloudflare İstanbul sunucuları için peering anlaşması olmamasından kaynaklı. Superonline mı kullanıyorsunuz?

Cloudflare'a Peering'i olmayan ISS'lerde Romanya'daki Cloudflare sunucularına bağlantı yapılıyor. Bu da ping değerinin 53 ms çıkmasına neden oluyor.

Bufferbloat testinin tüm değerlerini ve bufferbloat sonucunun linkini atabilir misiniz?

Bu durumun önüne nasıl geçilebilir hocam? Bende aynı durumdan muzdarip birisiyim.

Sizin sorununuz aslında Unloaded olarak geçen gecikme değerinizin yüksek olması. Bu da genellikle kullandığınız ISS'nin Cloudflare İstanbul sunucuları için peering anlaşması olmamasından kaynaklı. Superonline mı kullanıyorsunuz?

Cloudflare'a peering'i olmayan ISS'lerde Romanya'daki Cloudflare sunucularına bağlantı yapılıyor. Bu da ping değerinin 53 ms çıkmasına neden oluyor.

Bufferbloat testinin tüm değerlerini ve Bufferbloat sonucunun linkini atabilir misiniz?
https://www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=95f8962d-f85e-4fe7-87b5-1f380fe1c07b sonucun linki. Yeniden yaptım. Türk Telekom kullanıyorum.

Sizin sonuçlar üzerinden gidelim:

1772988064446.webp

Burada 95th Percentile ping değerleri tüm kategorilerde 40 ms'nin üzerinde olduğu için bu şekilde ünlem alıyorsunuz. Ancak sizin durumunuzda en ufak bir Bufferbloat bile yok. Zira boşta 59.6 ms elde eden hattınızla indirme yükünde 61.2 ms, yükleme yükünde ise 59.6 ms elde etmişsiniz. Eğer boştaki ping değeriniz 10 ms olsaydı diğer iki değer de muhtemelen 12-13 ms ve 10-11 ms olacaktı.

Yani sizin durumunuzda herhangi bir Bufferbloat sorunu yok. İnternetinizi güle güle kullanabilirsiniz.

Bu durumun önüne nasıl geçilebilir hocam? Bende aynı durumdan muzdarip birisiyim.

Sizin sonuçlarda durum biraz daha farklı:

1772988231329.webp

Sizde tam tersi, yükteki değerleriniz sorunsuz iken (Download aktif %95 ping değeriniz 37.6 ms, Upload aktif ise 32.6 ms) boştaki değerleriniz 139.2 ms çıkmış. Sizde boşta iken ping fırlaması olması biraz garip geldi. Ethernet ile mi bağlanıyorsunuz, Wi-Fi ile mi? Çünkü sizin sorununuz Cloudflare İstanbul sunucularını kullanmaması değil, daha farklı bir durum. Ayrıca tekrar tekrar test yaptığınızda değerler hep böyle mi çıkıyor?

Sizin sonuçlar üzerinden gidelim:

Eki Görüntüle 231757

Burada 95th Percentile ping değerleri tüm kategorilerde 40 ms'nin üzerinde olduğu için bu şekilde ünlem alıyorsunuz. Ancak sizin durumunuzda en ufak bir Bufferbloat bile yok. Zira boşta 59.6 ms elde eden hattınızla indirme yükünde 61.2 ms, yükleme yükünde ise 59.6 ms elde etmişsiniz. Eğer boştaki ping değeriniz 10 ms olsaydı diğer iki değer de muhtemelen 12-13 ms ve 10-11 ms olacaktı.

Yani sizin durumunuzda herhangi bir Bufferbloat sorunu yok. İnternetinizi güle güle kullanabilirsiniz.
Dediklerini anlayacak kadar bilgi sahibi değilim ama sorun yok ve her şey yolunda diyorsan içimi rahatlattın hocam vallahi. Neden böyle olduğunu çok teknik bilgiye girmeden açıklama şansın var mı? Yani her şey yolundaymış ya.

Dediklerini anlayacak kadar bilgi sahibi değilim ama sorun yok ve her şey yolunda diyorsan içimi rahatlattın hocam vallahi. Neden böyle olduğunu çok teknik bilgiye girmeden açıklama şansın var mı? Yani her şey yolundaymış ya.
Bunun sebebi Waveform'un Bufferbloat testinin test sunucusu olarak Cloudflare sunucularını kullanmasıdır. Cloudflare'ın da birçok ülkede yerel sunucuları mevcut. Fakat her ISS her zaman yerel sunucuları kullanmayabiliyor. Bu da ISS'nin Peering anlaşmalarıyla alakalı. Bazı durumlarda ise başka sebepler de bu durumu tetikleyebiliyor. Çok fazla detaya girmeyeceğim.

Fakat siz örneğin Türkiye'de yer alan bir Counter-Strike topluluk sunucusuna bağlandığınızda zaten gayet düşük ping alacaksınız. Test sonuçlarında en kötü %5 ping değeri bile en fazla 1-2 ms artmış, yani hattınız tam yük altındayken de ping fırlaması yaşamadan istediğiniz Online oyunu oynayabileceksiniz. Yani hattınız boştayken ping değeriniz 15 ms ise tam yük altındayken en fazla 17-18 ms olacak. Yani eskisi gibi 100-150 ms gibi değerlere çıkmayacak, anlamı bu.