Soykirim var aslinda, sorun su iki taraf da birbirine soykirim yapmis. Türk askerleri savasa gittiginde geride kalan kadin ve çocuklari ermeniler kiriyor ordu geri dondugunde de ermenileri oldure oldure goce zorluyorlar bilmiyorum hakli haksiz tarafi var mi? Amasuna eminim Osmanlı ordusu ermeni kadin ve çocuklari oldurmemistir.

Bu gibi şeyleri gördükçe ülkemizin dışişlerinin ne işe yaradığını sorguluyorum hep. Zamanında da ülkemiz adına başka ülkelerde lobi oluşturamayan önceki nesilleri de kınıyorum. Haklı olanın değil, güçlü olanın sesi çok çıkar bu hayatta. Bu yüzden yapmadığımız şey yüzünden saçma sapan suçlamalara maruz kalıyoruz, yazık...
Ayrıca bu olay dolaylı dolaysız tarihin en büyük direnişlerinden biri olan Çanakkale Zaferi'ni de gölgede bırakmayı amaçlamıştır.

Bir soykırım daha lazım şu an ama ırk adı veremiyorum ban yerim.

Düşündüğüm ırk mı? Baş harfi Y olan? Onlara zaten bir soykırım yapıldı ve o soykırım dünyadaki en büyük soykırımdır.

Ermeni soykırımı olsaydı ermeni diye bir şey olmazdı.

Yahudi soykırımı yapıldı ama hala Yahudiler var öyle değil mi? (Bende Ermeni Soykırımı diye bir şey olduğuna inanmıyorum ya da karşılıklı soykırımlardır bilemeyiz)

Son düzenleme:
Zor zamanlar zor kararlar aldırır. İki tarafta birbirine zarar verdi ancak bu yapılanlara bir soykırım denemez. Türk ordusunun yaptığı şey Ermenileri tamamen yok etmek üzerine değildi. Topraklarını koruma üzerineydi. Bugün baktığımız zaman "Daha barışçıl yollar deneyebilirlerdi?" diyen ılık bireyler çıkacaktır elbette. Bazı şeyleri günümüzden bakarak değerlendirmek çok kolay. Bana kalsa Hitler'i konuşarak ikna edebilirdim ve yahudi soykırımı asla yapılmazdı. Sonra Hitler'in yanağına küçük bir buse kondururdum ve dünya barış ve kelebeklerle bezeli bir masal diyarı haline gelirdi ancak dediğim gibi zor zamanlar zor kararlar aldırır. O zamanlarda Türk devleti alınabilecek en isabetli kararı alıp şiddete başvurmuşsa bunun sebebi topraklarını ve halkını savunmaktır.