Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
OneDrive, Google Drive gibi dosyalarımızı saklayabileceğimiz veya paylaşabileceğimiz servisler, yaklaşık 25-30 yıl önce hayatımıza giren USB bellekleri önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde tarihe karıştırabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fikrimce 5-10 yıl çok kısa bir süre, Bulut depolama genel olarak yedekleme veya uzağa dosya paylaşmak için kullanılıyor. Yedeklemeler için USB bellek kullanan sayısı azalmıştır.

Benim 128GB bir USB belleğim var fotoğraflar ve videolarımın yedekleri orada, uzun zamandır çekmecede duruyor telefonumu medyamı aktarırken kullanıyorum fakat taşınabilir hdd'ye geçmeyi düşünüyorum.

Onun dışında USB bellek kırtasiye/format/sunum işlerinde çok pratik. Buluttan dosyayı açma ya da Whatsappdan dosyayı açma bana pratik gelmiyor.

Yeni bir teknoloji gelene kadar 10+ sene devam eder gibi.

OneDrive, Google Drive gibi dosyalarımızı saklayabileceğimiz veya paylaşabileceğimiz servisler, yaklaşık 25-30 yıl önce hayatımıza giren USB bellekleri önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde tarihe karıştırabilir mi?
USB bellek kullanan var mı ya? Ben bi 10 senedir cloud kullanıyorum öyle işler için 😂USB bellekler tarihe karışalı bence bir 15 sene oldu. Format atmak için kullanıyoruz artık sadece.

Fikrimce 5-10 yıl çok kısa bir süre, Bulut depolama genel olarak yedekleme veya uzağa dosya paylaşmak için kullanılıyor. Yedeklemeler için USB bellek kullanan sayısı azalmıştır.

Benim 128 GB bir USB belleğim var fotoğraflar ve videolarımın yedekleri orada, uzun zamandır çekmecede duruyor telefonumu medyamı aktarırken kullanıyorum fakat taşınabilir HDD'ye geçmeyi düşünüyorum.

Onun dışında USB bellek kırtasiye/format/sunum işlerinde çok pratik. Buluttan dosyayı açma ya da WhatsApp'dan dosyayı açma bana pratik gelmiyor.

Yeni bir teknoloji gelene kadar 10+ sene devam eder gibi.

Bulut depolamanın şöyle bir eksisi olabilir:
Mesela OneDrive sana 5 GB ücretsiz veriyor lakin bir süre sonra bu alan yetmemeye başlayacak ve daha fazla yer için para ödemen gerekecek.

USB bellek kullanan var mı ya? Ben bir 10 senedir Cloud kullanıyorum öyle işler için 😂USB bellekler tarihe karışalı bence bir 15 sene oldu. Format atmak için kullanıyoruz artık sadece.

Bir de save dosyalarımız :D

Bulut depolamanın şöyle bir eksisi olabilir:
Mesela OneDrive sana 5 GB ücretsiz veriyor lakin bir süre sonra bu alan yetmemeye başlayacak ve daha fazla yer için para ödemen gerekecek.
GDrive 15 veriyor mesela. Evet ücret de ödemek gerekiyor bir noktada ama çok cüzi miktarlar bunlar. Geçenlerde telefondan Onedrive aboneliği başlattım, 100GB depolama olan paketi 6 ay bedava sonrasında aylık 55 liraya aldım 😂

Save dosyasını flaşla nereye aktarıyorsunuz ki? Benim saveler hep pcde durur yedekleri bile yok 😂

GDrive 15 veriyor mesela. Evet ücret de ödemek gerekiyor bir noktada ama çok cüzi miktarlar bunlar. Geçenlerde telefondan OneDrive aboneliği başlattım, 100GB depolama olan paketi 6 ay bedava sonrasında aylık 55 liraya aldım 😂

Bizim insanımız, gördüğüm kadarıyla dijital aboneliğe para ödemeye pek sıcak bakmıyor. Ondan dolayı söyledim.

Save dosyasını flaşla nereye aktarıyorsunuz ki? Benim saveler hep PC'de durur yedekleri bile yok 😂

Format sonrası ekstra uğraştan kaçınmamdan dolayı sanırım hocam.

Depolama teknolojileri, disketlerden CD'lere, DVD'lere ve sonra da USB belleklere kadar sürekli gelişiyor ve küçülüyor. İsimleri, görünümleri vs. değişse de fiziksel olarak kalmaya devam edecek bence.

Kullanım amaçları farklı bence o yüzden alamaz. USB bellek benim için bir depolama alanından çok ara işleri yapan bir eleman gibi bir şey. Bulut depolama ise bazı şeyleri saklayıp her yerden erişebilmek için kolaylık. Hadi diyelim USB'leri etkiledi, bilgisayara nasıl OS kuracağız :D .

Kullanım amaçları farklı bence o yüzden alamaz. USB bellek benim için bir depolama alanından çok ara işleri yapan bir eleman gibi bir şey. Bulut depolama ise bazı şeyleri saklayıp her yerden erişebilmek için kolaylık. Hadi diyelim USB'leri etkiledi, bilgisayara nasıl OS kuracağız :D.

Aslında USB'siz format atmak mümkün hocam.(Tabii çok bilinmiyor bu yöntemler.)