Bulut tabanlı not uygulaması önerisi

4775

Uzman
Google keep kullanıyorum basit notlar için ama son zamanlarda diyalog çevirmeye başladığımdan bulut tabanlı daha işlevsel bir not tutma yazılımı arıyorum, sizin bulut tabanlı bildiğiniz ücretsiz bir platform var mı?

Github pluginiyle beraber obsidian.

@29, aktif olarak mobil cihaz kullanıyorum ve Samsung internetin bu ve bunun gibi eklentiler için desteği bulunmuyor. Başka öneriniz var mı?

@29, aktif olarak mobil cihaz kullanıyorum ve Samsung internetin bu ve bunun gibi eklentiler için desteği bulunmuyor. Başka öneriniz var mı?
Hocam uygulamanin adi Obsidian.

@29, GitHub eklentisi ile beraber dediğiniz için ne demek istediğinizi tam anlayamadım da hocam. Bu eklentinin ne katkısı var Obsidian için?

@29, GitHub eklentisi ile beraber dediğiniz için ne demek istediğinizi tam anlayamadım da hocam. Bu eklentinin ne katkısı var Obsidian için?
Obsidian normalde depolama hizmeti sunsa da paralı. Kisisel github ya da google hesaplarinizi depo edebilmenize yarayan pluginler var bu şekilde.

Anytype gercekten pek cici bir yazılımdır, ben de tavsiye ederim fakat bana cok karışık gelmişti.

Notion tavsiye edebilirim.

Obsidian için mobilde ücretli sync dışında kullanmak mümkün değil diye biliyorum. Apple tarafında iCloud Sync ile kullanan var ama diğer uygulamalar kadar stabil değil.

Notion'da sync sorunu yok ama biraz hantal kalıyor çok kapsamlı bir uygulama olduğu için. Galiba komple web tabanlı çalışıyor o yüzden de kasıyor olabilir.

AnyType'ın tip sistemi de çoğu kullanım için gereksiz. Gereksiz kafa karışıklığı oluyor. Ya da ben daha alışamadım bilmiyorum yeni yeni popüler oldu tip bazlı not araçları.

Şu an Remnote kullanıyorum. Bilgisayar versionu akıcı, mobil versionu da fena değil. Notion gibi block bazlı değil, özet çıkarma uygulaması olarak geçiyor aslında daha çok öğrencilere yönelik ders notları için ama diyalog da tutulabilir. Normalde her paragrafın başına * koyuyor ama not ayarlarından kapatabilirsiniz.

Hide bullets seçeneği ile:

Bundan önce amplenote kullanıyordum. Masaüstü sürümü ücretli galiba ama web ve mobilde ücretsiz sürüm yeterli. Arama özelliği çok iyi çalışmıyor diye remnote'a geçtim.

Amplenote ve Remnote'da web ile kullanırken google translate gibi eklentiler de çalışıyor. Google dökümanlarda çalışmıyor mesela. Diyaloglarda çeviri, seslendirme vs lazımsa bu da önemli olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…