Pisicik

Becerikli
Yer
Bursa
Bu aralar Bursa Merkez ve birçok bölgede sabah akşam, olmadık zamanlarda elektrik kesiliyor. En son sabah voleybol maçından önce ve 1.5 saat önce kesildi. Gelmesi ortalama 20-30 dakika sürdü. Bu durumu şikayet etmek için 186'yı bile arayamadım. Meşgul çaldı. Evdeki bütün cihazlarda akım korumalı priz yok. Biri bozulacak diye korktuğum için sipariş verdim. Bulunduğum mahallenin elektrik altyapısı daha geçen sene yenilendi. Canavar gibi. Ayrıca dikkat ettim, buradan sonra üst mahallelerde oturan arkadaşlarımın elektriği kesildi. Kademeli olarak kesiliyor. Bir ara altyapı kaldırmıyor muhabbetleri vardı. Aklıma sebep olarak bu geldi. Sonuç almak için CİMER'e mi şikayet etmeliyim? Önerileriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de pazar pazarının oralarda oturuyorum bizde de gitti. 2 hafta önce de gitmişti, tam bu saatlerde evde 3 PC çalışıyor artık can sıkıcı olmaya başladı bu durum. Yönetim CHP'ye geçtiğinden beri bıktım şehirden. Bir su kesiliyor bir elektrik. Komiği de barajlarda su kalmadı diyip sokakları yıkayıp 7/24 çimleri sulamaları. Maalesef ne yaparsak yapalım boşuna. CİMER zaten saçma sapan bot mesajları atıp geri yolluyor.

Ek bilgi: Sokaktaki tüm sokak ışıkları bozulmuş. 🫡

Son düzenleme:
Elektrik kesintilerini akım korumalı priz engellemez sadece dalgalanmaları engeller. Cihazların bozulmamasını istiyorsanız UPS almanız gerekli.

Elektrik kesintilerini akım korumalı priz engellemez sadece dalgalanmaları engeller. Cihazların bozulmamasını istiyorsanız UPS almanız gerekli.
Peki elektrik kesintisi sonucu bozulan bir eşya vs. olduğunda neden akım korumalı priz soruyorlar hocam? Daha önce yaşadım. Incelemeye gelen ekip akım korumalı priz olmadığı için zararın karşılanamayacağını söyledi. UPS sormadılar.

Peki elektrik kesintisi sonucu bozulan bir eşya vs. olduğunda neden akım korumalı priz soruyorlar hocam? Daha önce yaşadım. Incelemeye gelen ekip akım korumalı priz olmadığı için zararın karşılanamayacağını söyledi. UPS sormadılar.

Tamamen mabaddan sallama bilgiler. İnceleme ekibi nereden geldi?

Tamamen mabaddan sallama bilgiler. İnceleme ekibi nereden geldi?
Dağıtım şirketi ve bilirkişi birlikte geldi. Bütün elektrik tesisatını kontrol edip cihazlarla ölçüm ve test yaptılar. En son akım korumalı priz sordular. Olmadığını görünce suçlu biz olduk. Zarar karşılanmadı. Olsaydı cihazınız bozulmazdı gibi şeyler söylediler. Bilirkişi de onayladı. Raporunda da bu şekilde yazmış. Mahkeme onun raporunu baz aldığı için zarar karşılanmadı.

Dağıtım şirketi vebilirkişi birlikte geldi. Bütün elektrik tesisatını kontrol edip cihazlarla ölçüm ve test yaptılar. En son akım korumalı priz sordular. Olmadığını görünce suçlu biz olduk. Zarar karşılanmadı. Olsaydı cihazınız bozulmazdı gibi şeyler söylediler. Bilirkişi de onayladı. Raporunda da bu şekilde yazmış. Mahkeme onun raporunu baz aldığı için zarar karşılanmadı.

Uzaktan yakından alakası yok tamamen kılıf uydurmuşlar. Akım korumalı priziniz olsa bile elektriğin gelmesi durumunda cihazınız yanabilir. Daha önce yaşayan çok gördüm hem de kaliteli cihazlarda. Siz yine dandik bir tanesinden alın adet yerini bulsun.

Bu aralar Bursa merkez ve birçok bölgede sabah akşam, olmadık zamanlarda elektrik kesiliyor. En son sabah voleybol maçından önce ve 1.5 saat önce kesildi. Gelmesi ortalama 20-30 dakika sürdü. Bu durumu şikayet etmek için 186'yı bile arayamadım. Meşgul çaldı. Evdeki bütün cihazlarda akım korumalı priz yok. Biri bozulacak diye korktuğum için sipariş verdim. Bulunduğum mahallenin elektrik altyapısı daha geçen sene yenilendi. Canavar gibi. Ayrıca dikkat ettim, buradan sonra üst mahallelerde oturan arkadaşlarımın elektriği kesildi. Kademeli olarak kesiliyor. Bir ara altyapı kaldırmıyor muhabbetleri vardı. Aklıma sebep olarak bu geldi. Sonuç almak için CİMER'e mi şikayet etmeliyim? Önerileriniz var mı?

Elektrik hangi marka ise orayı arayın. Saat kaç olursa olsun ekip gönderip tamiratı yapıyorlar. Mesela bizim burada kesildi geçen, enerjisayı aradım gece 4 5 gibi. Ekip gönderip 1 2 saat içinde elektriği getirdiler.

Dağıtım şirketi vebilirkişi birlikte geldi. Bütün elektrik tesisatını kontrol edip cihazlarla ölçüm ve test yaptılar. En son akım korumalı priz sordular. Olmadığını görünce suçlu biz olduk. Zarar karşılanmadı. Olsaydı cihazınız bozulmazdı gibi şeyler söylediler. Bilirkişi de onayladı. Raporunda da bu şekilde yazmış. Mahkeme onun raporunu baz aldığı için zarar karşılanmadı.

Akım korumalı priz şirketlerin ekstra para alması ve teknisyenlerin prim alması için var. Pek bir işe yaradığı söylenemez. En azından 40-50 bin liralık cihazlarınızı bozulmaktan kurtaracak kadar.