Twitter'ı kullanmaya başladıktan beri attığınız bütün Tweet'leri silmek isterseniz bunun kolay ama ücretli bir yöntemi mevcut: TweetDelete.
Öncelikle en temiz yöntem Twitter'dan verinizi talep etmek. Bu sayede attığınız bütün Tweet'ler bir JS dosyasında size veriliyor ve bunu TweetDelete'e yükleyerek kolayca silme işlemini başlatabiliyorsunuz.
Adım adım Twitter verilerimizi talep edelim:
Öncelikle en temiz yöntem Twitter'dan verinizi talep etmek. Bu sayede attığınız bütün Tweet'ler bir JS dosyasında size veriliyor ve bunu TweetDelete'e yükleyerek kolayca silme işlemini başlatabiliyorsunuz.
Adım adım Twitter verilerimizi talep edelim:
- Twitter Ayarlar kısmına girin.
- Burada Hesabın altından Verilerinin bir arşivini indir seçeneğini seçin:
Merhaba Recep Baltaş,
Twitter arşivin, masaüstü tarayıcısı ile indirilmeye ve görüntülenmeye hazır. Bunu 6 Ara 2023 11:44:54 tarihinden önce indirmeyi unutma.
Bu bilgileri talep etmediysen hesabını güvence altına almak için bu adımları izle..
Teşekkürler,
- Şifrenizi girdikten sonra 24 saat içinde Twitter size hesabınızdaki her şeyin dökümünü içeren bir ZIP dosyası verecek.
- Twitter'dan indirdiğiniz .zip dosyası, Twitter hesabınızla ilgili birçok farklı dosya içeriyor. Bu nedenle bazen boyutu TweetDelete'in 1 GB dosya yükleme sınırından daha büyük olabilir.
Bunların çoğuna ihtiyaç duyulmadığından, tüm arşivinizi göndermek yerine içinden tweetlerinizin bir listesini içeren belirli bir dosyayı alabilirsiniz. Bu dosya "tweets.js" olarak adlandırılır ve arşivinizdeki "data" klasörünün içinde yer alır.
- Twitter'dan indirdiğiniz .zip dosyası, Twitter hesabınızla ilgili birçok farklı dosya içeriyor. Bu nedenle bazen boyutu TweetDelete'in 1 GB dosya yükleme sınırından daha büyük olabilir.
- Tüm arşiv yerine bu
tweets.jsdosyasını TweetDelete'e yükleyin ve sitede tweetlerinizin tam listesini göreceksiniz. - Bu aşamada TweetDelete'te Tweets sekmesine gidin ve Delete Tweet butonuna basın:
- Sonrasında açılan pencereden tercihinize göre hangi Tweet'lerin seçileceğine karar verip Start Deletion Task diyerek işleme başlayabilirsiniz:
- Tweet sayınıza göre işlem günler sürebilir. Benim durumumda yanlışım yoksa yakalşık 22.000 Tweet vardı ve TweetDelete işlemin 15 gün süreceğini söyledi ve gerçekten de işlemin tamamlanması yaklaşık 15 gün sürdü.
Son düzenleme: