Twitter'ı kullanmaya başladıktan beri attığınız bütün Tweet'leri silmek isterseniz bunun kolay ama ücretli bir yöntemi mevcut: TweetDelete.

Öncelikle en temiz yöntem Twitter'dan verinizi talep etmek. Bu sayede attığınız bütün Tweet'ler bir JS dosyasında size veriliyor ve bunu TweetDelete'e yükleyerek kolayca silme işlemini başlatabiliyorsunuz.

Adım adım Twitter verilerimizi talep edelim:
  • Twitter Ayarlar kısmına girin.
  • Burada Hesabın altından Verilerinin bir arşivini indir seçeneğini seçin:

1703428402164.webp
Merhaba Recep Baltaş,
Twitter arşivin, masaüstü tarayıcısı ile indirilmeye ve görüntülenmeye hazır. Bunu 6 Ara 2023 11:44:54 tarihinden önce indirmeyi unutma.

Bu bilgileri talep etmediysen hesabını güvence altına almak için bu adımları izle..

Teşekkürler,

Twitter
  • Şifrenizi girdikten sonra 24 saat içinde Twitter size hesabınızdaki her şeyin dökümünü içeren bir ZIP dosyası verecek.
    • Twitter'dan indirdiğiniz .zip dosyası, Twitter hesabınızla ilgili birçok farklı dosya içeriyor. Bu nedenle bazen boyutu TweetDelete'in 1 GB dosya yükleme sınırından daha büyük olabilir.

Bunların çoğuna ihtiyaç duyulmadığından, tüm arşivinizi göndermek yerine içinden tweetlerinizin bir listesini içeren belirli bir dosyayı alabilirsiniz. Bu dosya "tweets.js" olarak adlandırılır ve arşivinizdeki "data" klasörünün içinde yer alır.
  • Tüm arşiv yerine bu tweets.js dosyasını TweetDelete'e yükleyin ve sitede tweetlerinizin tam listesini göreceksiniz.
  • Bu aşamada TweetDelete'te Tweets sekmesine gidin ve Delete Tweet butonuna basın:

1703428993718.webp

• Sonrasında açılan pencereden tercihinize göre hangi Tweet'lerin seçileceğine karar verip Start Deletion Task diyerek işleme başlayabilirsiniz:

1703429127142.webp

• Tweet sayınıza göre işlem günler sürebilir. Benim durumumda yanlışım yoksa yakalşık 22.000 Tweet vardı ve TweetDelete işlemin 15 gün süreceğini söyledi ve gerçekten de işlemin tamamlanması yaklaşık 15 gün sürdü.
Ben bu işlem için 1 aylık hizmet satın aldım ki o da 7$ tutuyor. İşlem bitiminde aboneliğimi sonlandırdım. Sistemde de devasa bir sorun yaşamadım. Sadece bir adet Tweet'i Twitter'da olmasına rağmen istisna listesine ekleyemedi ki onu da geliştiricilere ilettim.

1703429651140.webp

Son düzenleme:
Muhtemelen önceki tweet'lerinizi silmek için kullandınız.
Konuyu dağıtmayayım, güzel bir yöntem. Aylık 6-7 dolara gayet iyi.
Yazıda zaten hizmeti kullanarak bütün Tweet'lerimi sildiğimi belirttim :thumbsup: Kaldı ki açılan davalarda da hesabın ve Tweet'lerin bana ait olduğunu da ifade ettim :cool: Ha Tweet'ler bağlamından kopartıldı ve abartıldı ama bu başka bir videonun konusu.

Ben hazır çok fazla Twit'im yokken profilime girip orta mouse tuşu ile en aşağa kadar indim ve beğenmediğim twitlerimi sildim.

Benim durumumda yanlışım yoksa yakalşık 22.000 Tweet vardı ve TweetDelete işlemin 15 gün süreceğini söyledi ve gerçekten de işlemin tamamlanması yaklaşık 15 gün sürdü.
22.000 Tweet az değil. :D

Arkadaş adam dürüst bir şekilde tweetlere kadar nasıl sildiğini üstüne neler olduğunu bile anlatmış. Bazıları hala kahraman görünmek için neden sanırım bununla silmiş falan diye öne atılıyor ki? Adam anlatmayadabilirdi ya da bir şey olmadı deyip geçedebilirdi. Samimiyetinize ve konuyu yazdığınız için teşekkür ederiz Recep bey. Başarılarınızın devamını dilerim.

Twitter dahi, Discord, Instagram, Facebook, Reddit ve daha birçok siteden silen bir program biliyorum adıda; "Redact". Eskiden ücretsizdi, şimdi ücretli.

Benim işime yaramayacak ama ihtiyaç duyabilecekler için faydalı bir konu. Bu kadar leş ve herkesin birbirinden ölümüne nefret etmeye bahane aradığı dönemde Twitter/Instagram/Facebook gibi uygulamaları kullanıp bela aranmak mantıksız geldiğinden uzak duruyorum.

Sadece Türkiye değil çoğu ülkede durum aynı, bu kadar küresel çaplı bir stres birikmesi ve nefret geçmiş dönemlerde olmamıştır. Bu işin sonu hiç iyi bitmeyecek gibi görünüyor.