@3787, bahane bunlar. Rockstar'dan çok daha küçük şirketler ekliyorlar, hatta Sony tarafı seslendirme bile yapıyor yine büyük oyunlara. The Witcher 3 ve Cyberpunk 2077 güzel örnekler. RDR2 kadar büyük olmasalar da yine küçük oyun sayılmazlar. CDPR'ın etini budunu düşününce bir de... Veya koskoca TLOU serisi, Uncharted'lar... Bunlar ucuz, küçük oyunlar değiller.

Tamamen Rockstar uyuzluğu bu, başka bir açıklaması yok. 100.000 bin fazla satsalar zaten çeviri maliyetinin 15-20 katı para alırlar :rofl:

Öncellikle moderatörler mesajları kontrol etmiyor mu bilmiyorum ama mesajı 2 kere okudum anca anladım. Bende yazım hatası yapıyorum ama en azından anlaşılabilmek önemli her neyse sanırım Türkçe dil desteğinden yakınıyorsunuz. Üstte ki arkadaşında dediği gibi her şey cracked değil ama en büyük sebeplerden biri cracked ve biraz da türklerin dünya tarafından 3. dünya ülkesi olarak tanınmasıyla ilgili.

Otomatik düzeltme ile yazdığım bozulmus sanırım dedim ki bildiğiniz uzere GTA RDR Hitman gibi oyunlarda neden Türkçe dil desteği yok craked işlemler olduğu için mi eğer gerçekten oyunu satın alıp oynamak isteyenler Steam'den Epic Games'ten yama DLC'si alma özelliğini niye eklemiyorlar parasıyla alıp kullansinlar şimdi o olmadığı için internetten indiriyoruz ama virus var mi yok mu belli değil olmasa bile içimiz rahat etmiyor dedim.

O kadar karmaşık yazmışsınız ki defalarca okumama rağmen ne anlatmak istediğinizden emin değilim.
Eğer oyunu orijinal alanlar için DLC ile dil eklemeyi söylüyorsanız oyunu korsan indiren kişiler o DLC'yi de korsan indireceği için değişen bir durum olmaz.
Dil desteğinin neden getirilmediği konusunda herkesin kendine göre haklı bir görüşü var oraya girince çıkılmıyor.

Steam'den veya Epic Games'ten alinan oyunlarda DLC tek aktif olsun bu ikisi haricinden giriş yapanlara yamayi pasif yapabilirler.

@3787, bahane bunlar. Rockstar'dan çok daha küçük şirketler ekliyorlar, hatta Sony tarafı seslendirme bile yapıyor yine büyük oyunlara. The Witcher 3 ve Cyberpunk 2077 güzel örnekler. RDR2 kadar büyük olmasalar da yine küçük oyun sayılmazlar. CDPR'ın etini budunu düşününce bir de... Veya koskoca TLOU serisi, Uncharted'lar... Bunlar ucuz, küçük oyunlar değiller. Tamamen Rockstar uyuzluğu bu, başka bir açıklaması yok. 100.000 bin fazla satsalar zaten çeviri maliyetinin 15-20 katı para alırlar :rofl:

Küçük şirketlerin eklemesinin sebebi basit adamların 1 koyup 10 satma derdi yok. CD project red de aynı şekilde TLOU ve Uncharted serisininde sırf konsol sattırmak için yerelleştirme yaptığını bilmeyen yoktur herhalde.

Küçük şirketlerin eklemesinin sebebi basit adamların 1 koyup 10 satma derdi yok.
1 koyup 10 satma dediğiniz ne anlamıyorum. Rockstar gibi bir dev için yerelleştirme yapmak 1 koymak değil ki? Ne sanıyorsunuz bunu? Çeviri yapmak milyon dolarlar mı tutacak? RDR2'nin geliştirme maliyeti 170-240 milyon dolar arası, pazarlama bütçesi 200-300 milyon dolar arası deniyor. Yapay zekanın en yüksek tahmini sadece metin için 200 bin dolar ki muhtemelen o kadar bile tutmaz. Çerez parası, çerez. Rockstar CEO'sunun oğlunun cep harçlığı.

Ayrıca hadi 200 bin dolar maliyetten gidelim yine, fazladan 100 bin bile satsa 30 dolardan 1 koyup 15 almış olacak. Fazladan 3 milyon dolar kazanmış olacak. Normal satış fiyatı 60 dolar bu oyunun bir de.

Ne 1 koyması, ne 10 satması?

85 milyon nüfus var bu ülkede. Potansiyel müşteri çok fazla. Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip bir ülke burası. Yerel fiyatlandırma yap, yerelleştirme yap sonra bak bakalım 1 koyup kaç alıyorsun.

Geçiniz bu işleri.

Son düzenleme: