Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

VoLBieX

Uzman
Arkadaşlar C diskimde olan bütün dosyaları teker teker topladığımda gizli dosyalar hariç toplam diskte 70GB kayıp var. Disk 930 GB bütün dosyaları toplayınca 371GB yer kalması lazım ama 300GB boş yer diyor. Bunun sebebi nedir acaba? Ayrıca bir şey indirmeme rağmen 300GB boş yeri olan diskte yüklü olan oyunu silmeme rağmen aynı boş kapasiteye sahip.

Çözüm
Sorunu buldum.

Hesabim yanlış degilse 340GB bos alan olmasi gerek bu durumda. 16 GB zaten sanal bellek dosyaniz, 28 GB da Windows klasorunuz.

Program burayi toplam kac gosteriyor?

Hocam yazmayı unuttum. Sorunun kaynağını buldum bir ayar için sanal belleği yükseltmiştim onu düşürünce 40-50GB'lik kayıp geldi. Bu System volume ve program data dosyaları önemli mi silinmeli mi çünkü önceden bu kadar yer kaplamıyordu yanlış değilsem.
TreeSize Free indirip actiktan sonra C: diskinizi taratin. Sonuclari paylasin.

buyrun hocam
1736083110448.webp

Sorunu buldum.

Hesabim yanlış degilse 340GB bos alan olmasi gerek bu durumda. 16 GB zaten sanal bellek dosyaniz, 28 GB da Windows klasorunuz.

Program burayi toplam kac gosteriyor?

Hocam yazmayı unuttum. Sorunun kaynağını buldum bir ayar için sanal belleği yükseltmiştim onu düşürünce 40-50GB'lik kayıp geldi. Bu System volume ve program data dosyaları önemli mi silinmeli mi çünkü önceden bu kadar yer kaplamıyordu yanlış değilsem.

Çözüm
ProgramData klasorunun icine bakip karar verin, bazen onemli sistem dosyalari olabiliyor orada. Bunun disinda System Volume Information'a ellemeyin. TreeSize'dan direkt klasore sag tiklayip lokasyonu acabiliyorsunuz bulmakta zorlanirsaniz zira ikisi de gizli klasorler normalde.

Programdata klasorunun icine bakip karar verin, bazen onemli sistem dosyalari olabiliyor orada. Bunun disinda System volume ınformation'a ellemeyin. TreeSize'dan direkt klasore sag tiklayip lokasyonu acabiliyorsunuz bulmakta zorlanirsaniz zira ikisi de gizli klasorler normalde.

Tamamdır hocam program datada bunlar var çoğu yükü program silersem sorun oluşturabilir herhalde onun dışında System volume a karışmıyorum.

1736084018061.webp