Merhaba. C++'a daha yeni geçtim ve bu yüzden bazı şeyleri kavrayamadım. Basit bir online oyun yazdım. İstediğim şu ki oyunun bir ana klasörü, bu ana klasörün altında klasörler ve onların içinde de klasör ve dosyalar var. Bu dosyaları tek bir exe veya APK nasıl yapabilirim ya da en azından yüklendiğinde çalıştırılabilecek hala getirebilirim? Dosyayı Visual Studio'da açtığımda derleme butonu çıkmıyor. Haliyle cpp dosyalarını tek tek derlesem de isteğime kavuşmuş olmayacağım.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Android'de yazılım geliştirmek için Kotlin veya Java kullanmanız gerekiyor. O'nun içinde Android SDK'ya ihtiyacın var. Android'in kendi kütüphanelerini kullanacaksın. Android'de low-level programlama yapıldığından haberim yok.
- Makaleler
- 24
CMake nasıl kullanilir onu ogren. Kimse oyle teker teker derlemiyor. Bir de APK isi icin Android NDK kullanman gerekir. Bunun icin de zaten yazdigin kodu yeniden revize etmen lazim. Fakat yazdigin isletim sistemi icin Build tool kullanabilirsin. Visual Studio CMake destekliyor. Alternatifleri ise Ninja, Maven, make.
Aslında yapılıyor hocam.Android'de yazılım geliştirmek için Kotlin veya Java kullanmanız gerekiyor. O'nun içinde Android SDK'ya ihtiyacın var. Android'in kendi kütüphanelerini kullanacaksın. Android'de low-level programlama yapıldığından haberim yok.
Aslında konuyu saatlerce projeyle uğraşıp bir de hata alınca açmıştım. sln dosyasında bir sıkıntı çıkmış. Şu anda onu çözdüm ama farkettim ki sağ tık add menüsünde new folder kaybolmuş yerine new filter gelmiş. Bu aralar benim Visual Studioya bir şeyler oluyor.CMake nasıl kullanilir onu ogren. Kimse oyle teker teker derlemiyor. Bir de APK isi icin Android NDK kullanman gerekir. Bunun icin de zaten yazdigin kodu yeniden revize etmen lazim. Fakat yazdigin isletim sistemi icin Build tool kullanabilirsin. Visual Studio CMake destekliyor. Alternatifleri ise Ninja, Maven, make.
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-