CachyOS'ta GTA 3 yamaları çalışmıyor

GTA 3 indirdim ve Silent Patch, Widescreen Patch ve GInput Patch kurdum. Sonra oyuna girdim ve hiçbirinin çalışmadığını gördüm. Bunun sebebi ne olabilir? Windows'ta bir sıkıntı yoktu fakat Linux fix dosyalarını mı tanımadı acaba? Hani anlamadığım oyunun dosyaları değişti, nasıl algılamaz?

Wine ile mi oynuyorsunuz? ASI Loader olarak kullandığınız DLL dosyasının adı nedir?

Steam'de başlatma seçeneklerine WINEDLLOVERRIDES="d3d8=n,b" %command% yazın, sorun düzelecektir. Wine varsayılan olarak programların kendi DLL'lerini kullanmak yerine kendi dahili DLL'lerini kullanıyor (şimdilik).

Steam'de başlatma seçeneklerine WINEDLLOVERRIDES="d3d8=n,b" %command% yazın, sorun düzelecektir. Wine varsayılan olarak programların kendi DLL'lerini kullanmak yerine kendi dahili DLL'lerini kullanıyor (şimdilik).
Bu dediğinizi yapmıştım gpt de aynısını dedi fakat işe yaramadı.

Steamde var bende direkt uyumluluk aracı proton var çok kurcalamadım o kısmı.
Şimdi ben bunun neden olduğunu anlatayım. Kurduğunuz modların çalışması için ASI Loader dediğimiz bir DLL dosyasının inject edilmesi gerekiyor. Genelde bu, oyunun yanına dinput8.dll, d3d8.dll gibi isimli dosyalar bırakılarak yapılıyor. Bunlar genelde DirectX'in orijinal dosya isimleri oluyor.

EXE dosyasıyla aynı klasörde bulunduğu için Windows bu dosyaları oyuna overwrite yaparak enjekte ediyordu. Ancak Wine ve Proton'da bu durum yok. Hâliyle de sizde ASI Loader yüklenmiyor. SilentPatch modu da direkt ASI bir mod.

Şimdi bunu çözmeyi deneyelim. Sizden ricam, oyunun bulunduğu klasörün dosya listesini veya ekran görüntüsünü atabilir misiniz?

d3d8.dll dosyasının oyunun klasöründe olduğunu doğrulayabilir misiniz? Bu dosyayı Widescreen Fix sağlıyor normalde, onu kurduysanız gelmesi lazım. Şu an bu şekilde kendim oynayabiliyorum sorunsuz.
Hayır. O dosya direkt ASI Loader. Widescreen Fix bir ASI modu. Muhtemelen son kullanıcıya yardımcı olması için yanında ekstra olarak vermişlerdir.

Hocam az önce Proton'u Steam ayarlarından 9'a çektim, çalıştı. Bir tek widescreen problemli, onun dışında bir problem yok gibi duruyor. Bir sıkıntı olursa tekrar yazarım. Silent Patch kuruldu mu, çok anlamadım; fakat bariz belli buglar yok. Kurulmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…