Ben son kullanıcıyım, hangisinde daha çok seçenek ve kolayık bulursam ona giderim.
Son kullanıcı ≠ Sömürülen kullanıcı

Ben Linux fanatiği değilim ama şu noktada buluşmak gerekiyor: açık kaynağın önemini anlamazsak "ben son kullanıcıyım ya, uğraşmak istemiyorum" dersen Windows gibi yazılımlar tekelliği sürdürür ve bu da er geç sana olumsuz bir şekilde yansır. Cebine ve verilerine...

Ben Linux'ta oyun oynayamazsın demiyorum, Linux'ta oyun oynanmaz diyorum. Şuna bak bir oyun için ara programlarla uğraşmışsın Ray Tracing açmak için saçma sapan komut yazman gerekiyor :D

Kaldı ki tüm oyunlar da oynanamıyor.
Adam Steam'den oyunu iki tıkla proton'a ayarladıktan sonra çalıştırmış işte, ara program nerde göremedim tam? RT için CTRL+C CTRL+V yapmak size bu kadar zahmetli geliyorsa Linux sizlik değil zaten emin olun.

Ben Linux'ta oyun oynayamazsın demiyorum, Linux'ta oyun oynanmaz diyorum. Şuna bak bir oyun için ara programlarla uğraşmışsın Ray Tracing açmak için saçma sapan komut yazman gerekiyor :D

Kaldı ki tüm oyunlar da oynanamıyor.
Hele NVIDIA falan kullanıyorsan her oyunu açarken böyle uzun uzun kod yazman gerekiyor ama NVIDIA kartın çalışacağının garantisi yok. Böyle 4-5 denemede soğukta dizel motora marş verir gibi çalışan oyun da var.

Hele NVIDIA falan kullanıyorsan her oyunu açarken böyle uzun uzun kod yazman gerekiyor ama NVIDIA kartın çalışacağının garantisi yok. Böyle 4-5 denemede soğukta dizel motora marş verir gibi çalışan oyun da var.
Kesinlikle. AMD kartlar Linux'ta çok daha sorunsuz bir deneyim sunuyor. NVIDIA RTX 50 serisi kartlarla en son Linux sürücüleri RE Requiem'de Vertex Explosion sorunu yaratıyor, eski sürücülere dönmeniz gerekiyor. RTX 40 serisi kartlarda ise böyle bir sorun çıkmıyor.

Eğer CUDA, NVENC ve NVIDIA özelliklerine bağlı olmasaydım ve Windows da kullanmıyor olsaydım AMD kart kullanırdım.

Maclerde bile oyun oynanıyor. Adamakıllı yatırım yapsa firmalar oyun tarafına telefonlarda bile oynanabilir.