Detaylar
Kim cevapladı?Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Son kullanıcı ≠ Sömürülen kullanıcıBen son kullanıcıyım, hangisinde daha çok seçenek ve kolayık bulursam ona giderim.
Ben Linux fanatiği değilim ama şu noktada buluşmak gerekiyor: açık kaynağın önemini anlamazsak "ben son kullanıcıyım ya, uğraşmak istemiyorum" dersen Windows gibi yazılımlar tekelliği sürdürür ve bu da er geç sana olumsuz bir şekilde yansır. Cebine ve verilerine...
mr.esat
Üstün
Benim Steam'den indirip de oynayamadığım oyun yok falan. Beyinsiz bir oyun değilse oyun pekâla oynanıyor.Sadece tek oyunla "oynanır" demekte yeni moda sanırsam.
Reend
Başarılı
Adam Steam'den oyunu iki tıkla proton'a ayarladıktan sonra çalıştırmış işte, ara program nerde göremedim tam? RT için CTRL+C CTRL+V yapmak size bu kadar zahmetli geliyorsa Linux sizlik değil zaten emin olun.Ben Linux'ta oyun oynayamazsın demiyorum, Linux'ta oyun oynanmaz diyorum. Şuna bak bir oyun için ara programlarla uğraşmışsın Ray Tracing açmak için saçma sapan komut yazman gerekiyor
Kaldı ki tüm oyunlar da oynanamıyor.
- Makaleler
- 1
Son kullaniciysan, Linux'ta son kullanicilar oyun oynayamaz falan de. Ben cok uzun zamandir butun oyunlarimi Linux uzerinde oynuyorum hicbir sikinti da yok.
- Makaleler
- 4
Hele NVIDIA falan kullanıyorsan her oyunu açarken böyle uzun uzun kod yazman gerekiyor ama NVIDIA kartın çalışacağının garantisi yok. Böyle 4-5 denemede soğukta dizel motora marş verir gibi çalışan oyun da var.Ben Linux'ta oyun oynayamazsın demiyorum, Linux'ta oyun oynanmaz diyorum. Şuna bak bir oyun için ara programlarla uğraşmışsın Ray Tracing açmak için saçma sapan komut yazman gerekiyor
Kaldı ki tüm oyunlar da oynanamıyor.
Max Caulfield
Üstün
Kesinlikle. AMD kartlar Linux'ta çok daha sorunsuz bir deneyim sunuyor. NVIDIA RTX 50 serisi kartlarla en son Linux sürücüleri RE Requiem'de Vertex Explosion sorunu yaratıyor, eski sürücülere dönmeniz gerekiyor. RTX 40 serisi kartlarda ise böyle bir sorun çıkmıyor.Hele NVIDIA falan kullanıyorsan her oyunu açarken böyle uzun uzun kod yazman gerekiyor ama NVIDIA kartın çalışacağının garantisi yok. Böyle 4-5 denemede soğukta dizel motora marş verir gibi çalışan oyun da var.
Eğer CUDA, NVENC ve NVIDIA özelliklerine bağlı olmasaydım ve Windows da kullanmıyor olsaydım AMD kart kullanırdım.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Oyun oynamak için bir kere kod girdiğimi hatırlamıyorum.Hele NVIDIA falan kullanıyorsan her oyunu açarken böyle uzun uzun kod yazman gerekiyor ama NVIDIA kartın çalışacağının garantisi yok. Böyle 4-5 denemede soğukta dizel motora marş verir gibi çalışan oyun da var.
Arlecchino
Başarılı
Maclerde bile oyun oynanıyor. Adamakıllı yatırım yapsa firmalar oyun tarafına telefonlarda bile oynanabilir.
Yeni konular
-
-
-
-
İstanbul içi yurt dışı iPhone satan mağaza veya telefoncu önerisi
- İskenderBüyük
-
-
-