TurkishHD 1
Çalışkan
“7zzz” olarak tanımlanan bir tehdit aktörü, “ck7” ile birlikte, Türk çağrı merkezi şirketi UlakCX'i ele geçirdiğini iddia ediyor.
Hedef: UlakCX
Ülke: Türkiye
Sektör: Çağrı Merkezi / Müşteri Hizmetleri
İddia Edilen Aktörler: 7zzz / c7k
Bildirilen: 23 Eylül 2026
Aktörler, şu unsurlara yetkisiz erişim sağladıklarını iddia ediyor:
• Kurumsal e-posta hesapları
• Şirket belgeleri ve sözleşmeleri
• Çalışan kişisel bilgileri
• VPS/sunucu altyapısı
• Diğer dahili şirket verileri
Gönderi ayrıca, 100+ GB verinin rakiplere satıldığı iddiasında bulunuyor ve ek 40+ GB veri setinin yayınlanacağı tehdidinde bulunuyor.
İddiada adı geçen kuruluşlar arasında Türk Hava Yolları, Halkbank, VakıfBank, Medical Park, Garanti BBVA, Enterprise, D-Smart, Albaraka Türk ve Turkcell yer alıyor.
Durum: Doğrulanmamış
Orijinallik, kapsam, etkilenen sistemler, veri hacmi, iddia edilen satışlar ve adı geçen kuruluşlar üzerindeki etki bağımsız olarak doğrulanmamıştır. Örnekler, kişisel bilgiler, erişim detayları ve indirme bağlantıları çıkarılmıştır.
Her şeyi geçtim bu ck7 desteği nereden verdi anlamadım.
Kaynakça;
Aktörler, şu unsurlara yetkisiz erişim sağladıklarını iddia ediyor:
• Kurumsal e-posta hesapları
• Şirket belgeleri ve sözleşmeleri
• Çalışan kişisel bilgileri
• VPS/sunucu altyapısı
• Diğer dahili şirket verileri
Gönderi ayrıca, 100+ GB verinin rakiplere satıldığı iddiasında bulunuyor ve ek 40+ GB veri setinin yayınlanacağı tehdidinde bulunuyor.
İddiada adı geçen kuruluşlar arasında Türk Hava Yolları, Halkbank, VakıfBank, Medical Park, Garanti BBVA, Enterprise, D-Smart, Albaraka Türk ve Turkcell yer alıyor.
Orijinallik, kapsam, etkilenen sistemler, veri hacmi, iddia edilen satışlar ve adı geçen kuruluşlar üzerindeki etki bağımsız olarak doğrulanmamıştır. Örnekler, kişisel bilgiler, erişim detayları ve indirme bağlantıları çıkarılmıştır.
Her şeyi geçtim bu ck7 desteği nereden verdi anlamadım.
Kaynakça;