Next Sosyal Çalıntı mı?

Telegram'da dolaşırken gördüm; anonim bir kullanıcı bunu yazmış. Sizler ne düşünüyorsunuz?

Burada da bir başka tartışma konusu var.
Mastedon Selçuk bayraktara ulaşmak istemiş.

Son düzenleme:
Mastodon diye bir açık kaynak kodlu sosyal medya yapma platformunun sistemlerini kullanmışlar galiba.

Açık kaynak kodlu bir sistemi kullanıp, kapalı bir sistem kurmak; ardından ona da yerli demek anca akaplı trolleri kandırmaya yetecek çapta bir projedir.

Son düzenleme:
Türkiye'nin kendi yazılımlarını yapmaları güzel, fakat kendi altyapımızı yapmadığımız sürece teknoloji ve yazılım açısından yükselmemiz çok zor.

Sıfırdan kendi altyapımızı inşaa edip bunu kullanmak çok daha iyi olurdu, Mastodon piyasada bilinen bir markanın altyapısını kullanmak. Mastodon'un uçtan uça şifreleme teknolojisinde sorunu olduğunu bile bile "uçtan uca şifreleme teknolojisine sahiptir." diye eklemek ayıp olmuş.

Böyle yapmaları saçma geldi. Şahsen ben sıfırdan uygulama yapabilmek için yeterince kaynakları olduğunu düşünüyorum.
Çoğunluk kendi takımı olduğuna göre zaten bildikleri kitlenin nesini takip edecekler, strateji nedir? Aklı olan zaten kullanmaz, kullanmıyor. Teknolojiyi takip etmeyen malum kesim için mi yatırıma değer görmemişler?

Sitelerinde kaynak kodu da eklemişler.
Yazılımcı olup da inceleyen oldu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…