O konuda bilgim yok. Askerden geldikten sonra 2 ay boş gezdim sorun yoktu ta ki işe girene kadar.

Anladım hocam, muhtemelen işe girip sigorta girişi olunca mekan sahibi gibi kişiler ödüyor. Ama işten çıkınca GSS borcu kapıya dayanıyor; bu sıkıntı oluyor. Ve Türkiye'de çoğu kişinin sigorta girişi oluyor ama sonradan işten çıkıyorlar. Devlet de bunu fırsat bilip GSS borcunu dayatıyor.

Konuyu ve içeriği okumadım, okumadan yazıyorum asgari ücretin en az 2 katı kadar ve insani şartlarda çalışıyorsan tamamdır.

Böyle bir şey de imkansıza yakın olduğu için çaresizce hakkın altında paraya çalışmak acizliktir. Borcun yoksa köle düzenine girmemeli.

Bence bu tür konuların herhangibir çıkış noktası yok. Yani başka bir deyişle herhangibir çözüme sebep olmuyor, sadece tartışma amaçlı açılıyor.

İlla yorum yapmak gerekirse de;

Bence insanların ağzına "Hakkımı alamıyorum" tarzında sözler çok takılıyor. Evet gerçekten çok emek verip, çok çalışıp kendi alanında belli bir yetkinlikte olmasına rağmen hakkını alamayan veya umduğu ile bulduğu aynı olmayan insanlar var. Ama maalesef bu tarz sözleri sadece üniversite bitirmekle, ingilizceyi A1-A2 seviyesinde konuşmakla, bir işi aslında bilmeyip sadece fikri olmasıyla çok iyi imkanlara sahip olacaklarını düşünen insanlar da var, maalesef. Ben de bazen bazı noktalarda çok fazla beklentiye giriyorum ama kendimi ciddi anlamda sorguladığım zaman o istediğimi alamamam aslında saçma değil. Emek olmadan yemek olmaz demişler.