Çamaşır makinesinde yıkatılan çamaşırlar kötü kokuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ALCYONEUS
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 119
  • Etiketler Etiketler
    kötü
Evet, en mantıklısı o olur. Beyaz eşya teknisyeniyim; sirke pek de yararlı olmuyor. Temizlik tableti en doğrusu.
Bu makineyi çalıştırma işi nasıl olacak hocam?
60 derecede kirleri yumuşattıktan sonra, rezidans soğuyunca tableti atıp çalıştırmak mı doğru yöntem olur?

Yarın alıp deneyeceğim.
Deterjan haznesi ve lastiği de temizlemeyi es geçmeyin hocam.

Makineyi boşta deterjan kabına beyaz sirke döküp çalıştırın, iç kısmını kontrol edin önce lastikleri kontrol edin, tüy vs. olabilir bu kısmı da beyaz sirkeli bir bez ile silin, filtre temizliğini yapın. Hatta bu söylediklerimi bir kez daha tekrar edin. Yani iki kez yapın. Filtre temizliğini bir kez yapsanız da olur. Ayrıca çamaşır makinesinin kapağı hep açık olsun, kapatmayın, özellikle nemliyken kapatmayın. Bir de deterjanı iyi temizlesin, güzel koksun diye çok koymayın, kararında ekleyin.

Teknisyen bulmuşken bir soru dâhâ patlatayım hemen, önerdiğiniz ve arızayla kafa yormayacak bir kombi modeli var mı?
Maalesef kombilerden anlamıyorum. Ama çevredeki arkadaşlarımdan duyduğuma göre ECA kaliteli, ki kendim de 21 senelik bir ECA kombi kullanıyorum. Hala taş gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…