Evet, en mantıklısı o olur. Beyaz eşya teknisyeniyim; sirke pek de yararlı olmuyor. Temizlik tableti en doğrusu.
Bu makineyi çalıştırma işi nasıl olacak hocam?
60 derecede kirleri yumuşattıktan sonra, rezidans soğuyunca tableti atıp çalıştırmak mı doğru yöntem olur?

Deterjan haznesi ve lastiği de temizlemeyi es geçmeyin hocam.

Makineyi boşta deterjan kabına beyaz sirke döküp çalıştırın, iç kısmını kontrol edin önce lastikleri kontrol edin, tüy vs. olabilir bu kısmı da beyaz sirkeli bir bez ile silin, filtre temizliğini yapın. Hatta bu söylediklerimi bir kez daha tekrar edin. Yani iki kez yapın. Filtre temizliğini bir kez yapsanız da olur. Ayrıca çamaşır makinesinin kapağı hep açık olsun, kapatmayın, özellikle nemliyken kapatmayın. Bir de deterjanı iyi temizlesin, güzel koksun diye çok koymayın, kararında ekleyin.

Teknisyen bulmuşken bir soru dâhâ patlatayım hemen, önerdiğiniz ve arızayla kafa yormayacak bir kombi modeli var mı?
Maalesef kombilerden anlamıyorum. :) Ama çevredeki arkadaşlarımdan duyduğuma göre ECA kaliteli, ki kendim de 21 senelik bir ECA kombi kullanıyorum. Hala taş gibi.

Öncelikle başıma gelenlerden fikir vererek söyleyeyim

O sirke dök dedikleri olayı biz yaptık fakat hesaba katmadığımız bir şey vardı makine kaç senelik? Bizim makine çok eskiydi evet sirkeyi koyunca öyle bir kirli su çıktı ki içinde küçük parçacıklar görünüyordu fakat makine eski olduğu için ve rezistans bu kadar anormal sıcaklıkta çalışmadığı için 90 derecede koyduk. Ortasında bir çatırtı çuturtu sesi ve makine yandı.

Dikkat etmen gereken nokta makine çok eski ise 90 değil 60'a falan koyun elinizde kalabilir. Evet sirke çıkarıyor ama şu anki makineye hiçbir sirke vs dökmedim marketten omo çamaşır makinesi temizleyici aldım ve kendi üstünde 30 derece dese de ben 60'a koydum mis gibi temizledi.

Bu yöntemlerin hiçbiri işe yaramazsa bir tane Perwoll sıvı deterjan al. Çamaşırları kazana koy, deterjanı direkt kazanın içine dök öyle çalıştır. Deterjan gözüne dökme yani.